Galerie Van Slagmaat kijkt uit naar Muziekfestival De Popronde

Galerie Van Slagmaat kijkt uit naar Muziekfestival De Popronde

Marriëtte van Slagmaat in haar Galerie. Foto: Stijn W.

Tekst: Stijn Wielinga. Audio: Syb van Ruiten

WOERDEN – Na een jaar van stilte door corona keert het rondreizende muziekfestival De Popronde terug in Woerden. Op verschillende locaties in de stad zullen muzikanten komende zondag hun talenten proberen te tonen. Galerie Van Slagmaat is een van de podia en deed een voorbeschouwing met nieuwssite Woerden Rondom.

Het is voor het eerst dat eigenaresse Mariëtte van Slagmaat haar locatie beschikbaar stelt aan De Popronde en ze kijkt er, mede door de aanstaande coronaversoepelingen, enorm naar uit: “Ik vind het enig! Ik houd van het podium en gun het de artiesten van ganser harte. Je zult maar een muzikant zijn die lang niet op het podium heeft mogen staan! Het belang van kunst en cultuur wordt onderschat. Mensen kunnen niet zonder en gedijen erop.”

Voor de kunst-, cultuur- en evenementensector is het invoeren van toegangsbewijzen de grootste versoepeling van de coronamaatregelen in anderhalf jaar tijd. Aanvankelijk moesten de bezoekers blijven zitten en anderhalve meter afstand houden, maar door de invoering van de toegangsbewijzen is dat niet meer nodig. Het betekent niet dat Mariëtte van Slagmaat veel werk te verzetten heeft, want desgevraagd wordt alles aangestuurd door de organisatie van Popronde Woerden: “Een vrijwilliger scant eenmalig de coronapas, waarna de mensen een polsbandje krijgen. Ze mogen dan gaan en staan waar ze willen. Uiteindelijk mogen ze naar twee concerten.”

Van Slagmaat ontvangt zondag de artiesten Diogo Carriço en Melle. Naar beide artiesten is ze erg benieuwd: “Carriço maakt elektronische muziek met een zelfgemaakt instrument. Het technische gedeelte lijkt me erg interessant. Melle maakt heerlijke muziek en ik denk dat zijn stijl meer bij mijn smaak past. Kunst moet me raken. Ze kunnen beter zes noten missen, als de energie maar van het podium spat.”

De Popronde is op zondag 26 september op verschillende plekken in de stad, met een jonge, diverse line-up.

Over de auteur

Syb van Ruiten

Syb van Ruiten (2001) is maatschappelijk betrokken redacteur van Five4You. Hij zet zich in om de meest bijzondere, inspirerende en mooiste verhalen te brengen, bovendien gedreven door zijn passie voor muziek en cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *