Wim en zijn vrouw wonen al sinds januari in hun camper: ‘Het doet ontzettend veel met je’

Wim en zijn vrouw wonen al sinds januari in hun camper: ‘Het doet ontzettend veel met je’

Tekst: Veerle Sloof
Audio: Sietse Verkerk

WOERDEN- Wim en zijn vrouw wonen al vanaf april in hun camper in Woerden. Thuis wonen is voor hen geen optie meer, de bovenbuurvrouw heeft psychische klachten en veroorzaakt een hoop overlast. Aan de camper hangt een spandoek om aandacht van de gemeente te vragen voor deze situatie.

De overlast is al een lange periode aan de gang, maar het wordt steeds erger. De bovenbuurvrouw stampt op de vloer, bespuit Wim met water en scheldt zijn vrouw regelmatig uit. ‘Het is nu zover gekomen dat mijn vrouw een omweg neemt als ze thuis de was gaat draaien. Ze is bang om weer klem gereden te worden of om voor alles en nog wat te worden uitgemaakt’, vertelt Wim. De gemeente heeft Wim en zijn vrouw een verhuisvergoeding aangeboden, maar die hebben ze afgewezen. ‘Ik zie het niet zitten om op mijn oude dag nog te verhuizen en daarnaast vind ik niet dat wij weg moeten terwijl zij het probleem is’, aldus Wim.

De bovenbuurvrouw krijgt begeleiding thuis vanwege haar psychische problemen. Wim vindt het een goede doelstelling dat mensen die begeleid worden vanwege psychische problemen wonen tussen andere mensen in een wijk. Echter ervaart hij zoveel problemen dat hij nu zelfs in zijn camper is gaan wonen. ‘Ik vind het ook heel raar dat ze zulke mensen boven senioren plaatsen, maar omdat er geen lift is kunnen er geen andere senioren boven ons wonen,’ zegt Wim.

In dit audiobericht legt Wim Verboom uit wat er gebeurd is en wat het met hem en zijn vrouw doet.

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *