De start van de “Legend of Lucius” speurtocht

De start van de “Legend of Lucius” speurtocht

Foto: Flickr

Tekst: Sylvan de Berg

Eindredactie: Bink Doderer

WOERDEN-De legend of Lucius speurtocht keert terug in Woerden dit is een leuke leerzame speurtocht over de romeinse tijd. Kinderen krijgen hier natuurlijk wel les over maar toch vinden mensen dat er meer op het gebied van geschiedenis en cultuur mag worden lesgegeven. De speurtocht is hier natuurlijk een leuke manier voor!

 De speurtocht is te downloaden via die Izi Travel app. Als je deze app gedownload hebt, Zoek je op ‘Lucius’ in de app en download je de route. Vergeet zeker geen pen en papier mee te nemen want die heb je nodig tijdens de speurtocht voor verschillende aanwijzingen. Het begin van de speurtocht bevindt zich in de Bibliotheek van Woerden, vanuit dit punt speur je verder naar verschillende locaties waar je je antwoorden op je vragen gaat zoeken. Wel moet je er rekening mee houden dat verschillende locaties gesloten zullen zijn vanwege de coronamaatregelen.

Lucius Terentius Bassus was een vaandeldrager uit Woerden. Dat wil zeggen dat hij de rechterhand was van de commandant in het ford Castellum dat te vinden is onder het Kerkplein. Hij creëerde een altaar voor zijn zonnegod. Er is nu een replica van die staat op de plek waar het altaar vroeger stond. Tijdens de speurtocht wordt dit ook nog toegelicht. “Ik vind het heel leerzaam”Zei de kleine jongen Max die fanatiek bezig was met het achterhalen van de aanwijzingen. Ik vroeg aan Max of hij al wist dat er een replica van het altaar was in zijn stad, Nu wel, ik had de steen wel eens gezien”. Waarmee hij de indruk gaf niet te weten dat dat het altaar was. Hopelijk is hij dan toch meer te weten gekomen over de romeinse tijd in zijn stad!

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.