Aanzienlijk meer verkeer in Woerden door onderhoud aan de A12

Aanzienlijk meer verkeer in Woerden door onderhoud aan de A12

Beeld: ANP

Tekst: Max Heederik

WOERDEN – Er zijn veel files door onderhoud aan de A12 van Den Haag naar Gouda. Rijkswaterstaat kondigt hierdoor aanzienlijk meer drukte aan in Woerden vanaf 27 september tot 7 oktober.

De reden dat Rijkswaterstaat ervoor heeft gekozen om de A12 in z’n geheel af te sluiten en te onderhouden is simpelweg omdat dat het meest efficiënt is. “Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar kunnen we relatief meer werk verzetten, is het duurzamer en kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen”, aldus Rijkswaterstaat.

Doordat de hele A12 afgesloten is, komen veel Woerdenaren terecht in het drukke verkeer, maar dit drukke verkeer komt ook naar de stad Woerden zelf. Zo ook Sophia Schwaanhuyser die kan spreken uit ervaring. “Als je de afrit wil hebben, sta je ver van te voren al stil en te wachten op de vluchtstrook”. Ook vertelt de Woerdenaar dat er veel file te bekennen is als je binnendoor wil. Deze drukte is te vinden zowel binnen als buiten de stad. “Niemand zit te wachten op files en vertragingen van een uur, maar voor je het weet is het klaar en ligt er weer een mooie en goede weg”, concludeert Sophia.

Al het extra verkeer dat in Woerden komt, moet natuurlijk opgevangen worden. Hiervoor wordt 60 man beschikbaar gesteld om al die extra auto’s veilig van punt A naar B te begeleiden. De kosten die verbonden zijn aan deze 60 verkeersregelaars zijn voor Rijkswaterstaat zelf. De gemeente Woerden hoeft hier dus zelf niet voor op te draaien.

Over de auteur

Max Heederik

Hoi! Ik ben Max en ik ben een journalistiek student op de Hogeschool van Utrecht en daarnaast een trots lid van De Domstedeling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *