Wijnloop in Woerden voor steun en gezelligheid

Wijnloop in Woerden voor steun en gezelligheid

Tekst: Stijn Zwaan

WOERDEN – De Wijnloop komt voor het eerst naar Woerden. Op vrijdagavond 1 oktober vindt de wandeling plaats waarbij deelnemers met een wijnglas langs achttien lokale winkels en horecagelegenheden kunnen lopen om wijn te proeven.

In Woerden is het bijna feest: de langverwachte Wijnloop vindt na lange periode van uitstelling door de pandemie deze vrijdagavond plaats. Het is een wandeling die georganiseerd is om niet alleen gezelligheid terug te brengen, maar ook om de lokale winkeliers een hart onder de riem te steken. De meer dan zevenhonderd deelnemers gaan met een gekocht wijnglas langs lokale ondernemers – van slager tot kledingwinkel – om wijn te proeven en een klein borrelhapje te genieten.

Een van de organisatoren Patricia van Hall, vertelt dat het hier vooral om de kleine en plaatselijke ondernemers gaat. Juist in tijden als deze vindt Van Hall het belangrijk dat kleine kunnen blijven voortbestaan. Ze hoopt dat na de wandeling de toeloop van het aantal klanten in deze winkels zal stijgen. In andere steden waar de Wijnloop eerder plaatsvond, gebeurde dit namelijk ook. Een uitspraak over haar verwachting hierover durft Van Hall echter nog niet te doen: “Dat ga ik niet zeggen”, zei ze lachend.

Ook wordt de wijn door de winkeliers bij lokale slijterijen ingekocht: “Het idee is om het van zo dichtbij mogelijk te halen”, aldus Van Hall. De Woerdense onderneemster doet met haar eigen zaak Buro Fudge ook mee als winkelier. Naast de verkoop van thee en fudge is het ook een bureau voor marketing en grafisch ontwerp. Van Hall hoopt op een positieve uitkomst voor haar zaak.

Over de auteur

Stijn Zwaan

Mijn naam is Stijn Zwaan, 21 jaar oud en student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Met enthousiasme en postiviteit breng ik het allerliefst echte verhalen naar boven en geef ik mijn eigen kleur aan het journalistieke veld. Van begin tot eind ben ik op zoek naar de waarheid zowel objectief als subjectief en maak ik de cirkel rond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.