Nieuwe indeling fietsvakken op het kerkplein in Woerden

Nieuwe indeling fietsvakken op het kerkplein in Woerden

Foto: Pxhere.com

Tekst: Sylvan de Berg
Eindredactie: Bink Doderer

WOERDEN – Op het Kerkplein, in het centrum van Woerden, is er een nieuwe indeling voor de fietsvakken bedacht. Het zou ongeorganiseerd zijn. Zo zouden de fietsen overal staan en zelfs winkels hinderen. De fietsersbond Woerden heeft hier iets op bedacht en dus fietsvakken geplaatst met een kleine aanpassing. Je zou je fiets nu overdwars moeten zetten waardoor er meer ruimte komt voor bijvoorbeeld de klanten van de winkels.

 De winkels op het Kerkplein zullen blij zijn met de nieuwe indeling voor de fietsvakken. Zij zouden namelijk gehinderd worden door de vele fietsen die overal en nergens zouden staan. Bezoekers zouden om de fietsen heen moeten om de winkels in te kunnen. De fietsersbond houdt zelfs een inloopspreekuur bij Brownies en Downies op het Kerkplein. Deze kunt u nog bezoeken tot december, deze spreekuren vinden plaatst van 10.00 tot 11.30. Als je dus verdere problemen ervaart met het gemeentelijke fietsbeleid is dat zeker een aanrader om langs te gaan.

Op het Kerkplein zelf zie je nu al het resultaat van de aanpassing. De winkels zijn bijna helemaal vrij van fietsen en worden niet meer gehinderd. ‘Ik hoop dat iedereen zich eraan houdt’ aldus Fleur een bewoonster uit de buurt. ‘Dan denk ik dat we met meer van die vakken het een stuk beter wordt!’ voegde ze daar later nog aan toe. Er waren wel een aantal mensen die het inloopspreekuur bezocht hebben, maar hier zaten weinig jongeren bij. De jongeren lijken minder moeite te hebben met het fietsprobleem zoals het ging, of ze houden zich er weinig mee bezig.

Over de auteur

Sylvan de Berg

Sylvan de Berg (22) is een student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Buiten het feit dat hij helemaal weg is van voetbal en de wereld daaromheen, houdt hij er ook van om te feesten met zijn vrienden. Als trotse redacteur van Woerden Rondom maakt hij nieuwsitems voor de regio.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *