Slowtriatlon in Woerden en Harmelen voor jong en oud

Slowtriatlon in Woerden en Harmelen voor jong en oud

Beeld: Fons van Rooij

WOERDEN- Nieuw evenement de Slowtriatlon voor herhaling vatbaar. De Slowtriatlon is een recreatieve niet prestatie gerichte triatlon waar jong en oud op eigen tempo kunnen deelnemen. Nadat het evenement door Covid-19 al twee keer was afgeblazen was het afgelopen donderdag dan eindelijk zo ver.

Zeventig deelnemers stonden afgelopen donderdag klaar om de eerste meters af te leggen in het zwembad van Harmelen. De deelnemers hadden de keuze tussen één vierde of één achtste van de triatlon. Tussen het zwemmen, fietsen en lopen door was er ook de tijd om bijvoorbeeld te lunchen. De Slowtriatlon heeft een samenwerking met de plaatselijke horeca. Hierdoor was er voor de deelnemers na de triatlon de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen onder het genot van livemuziek.

Organisator Fons van Rooij kwam op het idee van de Slowtriatlon omdat hij zelf alle drie aspecten van de triatlon beoefent. Toen mensen hem vroegen waarom hij nog nooit een triatlon gedaan heeft dacht hij: ‘eigenlijk doe ik het al, maar dan slow’. Mensen houden van sporten maar niet iedereen houdt van het competitieve. ‘Er zijn zat mensen die het leuk vinden om een achtste of kwart triatlon te doen maar dan op een sociale en recreatieve manier’. Toen hij erachter kwam dat we in Nederland nog geen Slowtriatlon hebben is hij het zelf gaan organiseren.

De volgende editie staat alweer op het programma. Op 11-06-2021 vindt deze plaats in het Groene Hart.

Slowtriatlon Groene Hart

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *