Weekmarkt weer volledig terug in Woerden

Weekmarkt weer volledig terug in Woerden

https://soundcloud.com/user-244377393/wessel-van-vliet-warenmarkt-in-woerden-is-terug/s-eOKcClIgTNP?si=87e0edd1c2b84138874e8b66c33ec91a

WOERDEN –  De weekmarkt in Woerden is weer volledig terug na beperking vanwege de corona pandemie. Vanaf woensdag 6 oktober zijn alle kramen weer terug op het kerkplein. Wel moet men zich aan de basis corona regels zoals anderhalve meter afstand houden.

Voor de marktverkopers die nu eindelijk weer hun waren kunnen verkopen is het fijn om terug te zijn. “Het verbaast me dat er zo weinig kraampjes zijn op de markt, maar ik ben blij dat het weer terug is”, zegt marktganger Enny. Heel druk was het niet tijdens mijn bezoek. Aan het eind van de ochtend stonden er nog maar een enkele kramen. Wel waren alle kramen eerder die dag aanwezig geweest. Ook was er één nieuwe kraam volgens Nel Baas, die de reclame en social media regelt voor de markt.

Vanwege de corona maatregelen is er anderhalf jaar lang een beperkte markt geweest. Maar met de recente versoepelingen mag de markt weer volledig terug komen. Alle kraampjes mogen er weer staan, niet alleen de kramen die etenswaren verkopen. Zo is er nu ook weer kleding, stof, bloemen en meer te koop. 

De markt is elke woensdag vanaf 8:30 tot rond 13:00 uur te bezoeken op het Kerkplein in Woerden.

Tekst: Douwe Volk
Audio: Wessel van Vliet

Over de auteur

Douwe Volk

MIjn naam is Douwe Volk en ik ben journalist bij de school voor journalistiek. Ik ben 19 jaar en ben opgegroeid in Leiden maar ben tweetalig (Engels/Nederlands) opgevoed. Tijdens mijn opvoeding heb ik veel interesse gevonden in wat er in het buitenland speelt, bijvoorbeeld politiek en grote maatschappelijke problemen in landen zoals Amerika. Ik heb vooral interesse in politiek en maatschappelijke onderwerpen en wil hier graag later wat mee doen. Met mijn artikelen wil ik graag grote en moeilijke onderwerpen duidelijk maken. Of dit nou politiek of maatschappelijk is, ik wil het makkelijk en kritisch naar voren brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.