Drie alpaca’s voor dierenweide Kukele-boe

Drie alpaca’s voor dierenweide Kukele-boe

WOERDEN- Het was een bijzondere dierendag voor Kukele-boe. De Woerdense dierenweide heeft op 4 oktober bekendgemaakt dat er alpaca’s te zien zijn. ‘’We vonden het heel leuk, weer een nieuw diersoort erbij’’, vertelt dierenverzorger Robert Stoof.

Dat de alpaca’s zouden komen was al langer bekend, maar sinds maandag zijn ze ook eindelijk te bewonderen voor publiek. Op dit moment mogen bezoekers ze bekijken van achter het hek, maar het is de bedoeling dat na een tijdje de bezoekers ook het hok in mogen. Kukele-boe is blij met de komst van de zeven maanden oude dieren en denkt dat het een positieve invloed gaat hebben op de dierenweide. ‘’Hoe meer dierendiversiteit je hebt, hoe meer mensen dat trekt’’ vertelt Robert.

Dat ook de bezoekers blij zijn met de komst is duidelijk. ‘’Ik las het in de krant en dacht: ik ga gelijk even kijken’’, vertelt een bezoeker. Na de komst van de alpaca’s is het nog niet klaar voor de dierenweide. Alle hokken worden namelijk vernieuwd op de dierenweide en er komen nog twee nieuwe verblijven bij, één voor konijnen en één voor varkens.

De alpaca’s hebben nog geen naam. In het audiofragment hieronder vertelt Robert hier meer over.

Over de auteur

Alexandra van der Hoeven

Ik ben Alexandra van der Hoeven, 19 jaar en ik studeer journalistiek in Utrecht. Ik ben erg gefascineerd door de wereld en mensen om mij heen, vandaar dat ik het ook zo leuk vind maatschappelijke thema’s aan te kaarten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.