Activiteitengids tegen eenzaamheid

Activiteitengids tegen eenzaamheid

Tekst: Lana van der Geest

Audio: Veerle Sloof 

WOERDEN – Er is een activiteitengids gemaakt met activiteiten voor een heel jaar. Op deze manier kunnen mensen naar de activiteiten toe, en voelen zij zich minder eenzaam. Deze gids is gemaakt door Hart voor Woerden, Buurtwerk en Stichting Thuishuis Woerden met betrekking tot de week tegen eenzaamheid.

Het idee om een activiteitengids te maken was er al langer en de week tegen eenzaamheid was hier een goede aanleiding voor. De week speelde zich af van 30 september tot en met 7 oktober. Inger van Dijk, buurtverbinder bij ‘Buurtwerk’, heeft ook meegeholpen aan deze gids: “Het boekje is een middel om te laten weten aan iedereen wat er allemaal is.” De gids helpt ook om mensen meer naar elkaar om te laten kijken: “Ik denk dat we als buur, kind, kleinkind wat meer moeten omkijken naar mensen. Daar helpt het boekje ook bij, dat je zegt van “oma heb je zin om hier heen te gaan?””, vertelt Van Dijk.

De gids is gemaakt door drie organisaties. “We hebben eigenlijk een beetje de krachten gebundeld”, zegt Luna van Opstal, communicatiemedewerker bij Hart voor Woerden. Buurtwerk heeft veel inzicht in de woninginitiatieven die er allemaal zijn en in wat voor clubjes er worden opgericht. Stichting Thuishuis Woerden weet heel veel van eenzaamheid. “Wij hebben veel verstand van de vrijwilligersorganisaties en door die expertise bij elkaar te brengen hebben we een gids gemaakt”, aldus Van Opstal.

De activiteiten in de activiteitengids zijn voor iedereen. Er staan veel verschillende activiteiten in en het is voor jong en oud. In het onderstaande audiofragment wordt er wat verteld over de verschillende activiteiten die te vinden zijn in de gids.

Eindredactie: Floortje Dekker

[embed]https://soundcloud.com/user-85908034/activiteitengids-mixdown?si=9b569f9e7d8b448fbe8f683a0cab6dbf&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

Over de auteur

Lana van der Geest

Lana van der Geest (2004) komt uit het dorpje Roelofarendsveen. Sinds september 2021 studeert ze in Utrecht. Lana is al haar hele leven erg nieuwsgierig, haar vader zei dan ook altijd al dat ze journalist moest worden. Zelf kwam Lana pas laat achter haar passie voor de journalistiek. Verder vindt ze het leuk om in haar vrije tijd te sporten en ze is altijd in voor een feestje. Een van haar grootste dromen is om de wereld rond te reizen en te ontdekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *