Tiende editie Bockbierfestival wederom afgelast

Tiende editie Bockbierfestival wederom afgelast

De bierwinkel van Peter de Vries. Foto: Bink Doderer

Tekst: Bink Doderer

Audio: Bink Doderer & Floortje Dekker

WOERDEN – Het Bockbierfestival van Woerden is dit jaar afgelast. Tien oktober zou het festival zijn tiende verjaardag vieren, maar door onduidelijkheden omtrent corona was het voor organisator Peter de Vries te lastig om het door te laten gaan. 

Het jaarlijkse Bockbierfestival gaat niet door. De teleurstelling is groot, omdat de tiende editie al voor de tweede keer op rij niet door kan gaan. “Het kwam te laat door dat wij meer dan 750 mensen mochten hebben op ons festival” vertelt Peter. Peter, die ook zijn eigen bierwinkel en café heeft, rekent per jaar op zo’n 1500 mensen op het festival. Omdat zowel de Brouwerijen als de organisatie niet uit de kosten zouden komen bij een lager bezoekersaantal was het risico te groot om zonder duidelijkheid een festival neer te zetten. Ook wilde ze geen mensen weigeren bij de deur. “De tijd die resteerde na de beslissing van de overheid was te kort om nog iets op te zetten”.

Er was heel veel medeleven rondom de afgelasting. Bezoekers begrijpen het en vinden dat ze het festival beter volgend jaar kunnen houden. Tijdens het plannen van het festival werden de brouwerijen al op de hoogte gesteld dat het ook heel goed niet door zou kunnen gaan. Ook zij tonen begrip voor de situatie. Peter: “Het punt is dat het het tienjarig jubileum zou zijn. Nu hebben we het twee jaar niet kunnen houden, dus dat gaat volgend jaar plaatsvinden.” De overheid wordt door Peter niets verweten. “Zij hebben ook afwachtend gereageerd. Het festival zelf stond al vast op deze datum bij de gemeente en de brouwerijen dus we konden niet meer terug.” 

Veel festivals gaan na de nieuwe maatregelen juist wel door. “Het ligt eraan in hoeverre je er kosten in wilt steken voordat je zeker weet dat je het kunt gaan doen. Wij wilden er geen extra kosten en tijd aan besteden omdat wij ook een winkel en een café hebben.” 

In het audio interview hieronder vertelt Peter de Vries meer over andere evenementen van de stichting en de plannen voor volgend jaar.

https://soundcloud.com/user-193423558/bockbierfestival/s-xwMitAGoZOe?si=eb44035bf7e64eb0b633c285ea67601e

Over de auteur

Bink Doderer

Mijn naam is Bink Doderer. Ik ben een ambitieuze en sportieve jongeman woonachtig in Alphen aan den Rijn en bovenal student aan de Hogeschool Utrecht. Als journalist kan ik allerlei kanten op, al is de sportjournalistiek toch mijn favoriete hoek. Ik ben zelf ook fervent voetballiefhebber, maar ik ben breed georiënteerd en ook geïnteresseerd in vele andere onderwerpen. Kortom, genoeg bronnen om mij in te verdiepen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.