Nieuwe brandweerkazernes Zegveld en Harmelen stap dichterbij

Nieuwe brandweerkazernes Zegveld en Harmelen stap dichterbij

Beeld: Eef Meijerink (Flickr)

Tekst: Sietse Verkerk

ZEGVELD EN HARMELEN- De gemeente Woerden heeft 28 september het besluit genomen om in de meerjarenbegroting ruim 4,1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de nieuwbouw van de kazernes. Al enige tijd is bekend dat de huidige brandweerkazernes in Zegveld en Harmelen niet meer aan de ARBO-regels voldoen. Afgelopen tijd is hier veel over vergaderd door gemeente Woerden. 

De huidige kazernes vergen veel onderhoud en zijn bepaald niet duurzaam. Zorgen zijn er ook, omdat er nog geen geschikte bouwlocaties zijn gevonden en de nieuwbouw al in 2023 gereed moet zijn. Gradus van der Huure (veiligheidsregio Utrecht): ‘De leeftijd van de gebouwen is dermate hoog dat de staat van de gebouwen gedateerd is en niet meer in lijn met de nieuwe ARBO eisen. Zo zijn de toilet en douches zeer gedateerd en zijn er geen aparte omkleedruimtes aanwezig’.

Verwacht is dat de bouw in 2023 kan starten en dat het om en nabij zes maanden duurt voordat ze af zijn.

Over de auteur

Sietse David Verkerk

Sietse Verkerk is student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Zijn doel is om in de toekomst freelance Journalist te zijn en zich bezig te houden met verhalen schrijven en documentaires. Verder is hij geïnteresseerd in verschillende culturen en samenlevingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *