Vorig jaar carnaval, nu om negen uur binnen?

Vorig jaar carnaval,  nu om negen uur binnen?

‘Altijd iets actueels uit die tijd, maar dan op een grappige en sarcastische manier’

Vorig jaar stonden we nog met z’n allen in een net iets te kleine kroeg, mee te zingen met een nieuwe carnavalskraker. Nu is het niet meer in te beelden dat je met meer dan honderd mensen in een kroeg staat. Door het coronavirus is het carnaval dit jaar afgelast. Vorig jaar werd carnaval gezien als een van de grootste oorzaken van de verspreiding in de beginfase van het coronavirus. De horeca-ondernemers vreesden in juli vorig jaar al het ergste, aldus het AD. Zij vreesden een ‘’enorme’’ economische ramp voor de horecazaken, die met carnaval een mega omzet zouden draaien.

In Gorinchem zou de optocht van 2021 op 13 februari zijn. Net als elk jaar doen de ‘’rasechte’’ blieken mee en lopen zij het rondje van de Schelluinsestraat tot aan de Arkelstraat, in de binnenstad van Gorinchem. Andries de Wit, een ‘’rasechte’’ bliek heeft niks vernomen over het Gorinchemse carnaval dit jaar. Hij loopt al sinds de eeuwwisseling mee met de optocht in de binnenstad en maakt elk jaar met zijn carnavalsgroep zelf de kostuums. ‘Altijd iets actueels uit die tijd, maar dan op een grappige en sarcastische manier’. Verder is het juist wel lekker rustig om een jaartje niet mee te doen, volgens Andries.  ‘Elk jaar zie je dezelfde gezichten. De optocht is leuk, maar kleinschalig en dat is eigenlijk erg jammer’, aldus Andries.

Vandaag de dag zitten we in een avondklok, waar je niet van 21:00 tot 4:30 op straat mag zijn, mits je een werkverklaring hebt. Deze avondklok geldt tot vooralsnog 10 februari. De verwachting is dat het wordt verlengd, zo zegt het AD. Het RVIM meldde op 2 februari dat de cijfers van het aantal besmettingen wel daalde door de laatste maatregelen. ‘De afname zou naar verwachting groter zijn geweest zonder de nieuwe coronavarianten die hun intrede in Nederland hebben gedaan, vooral van de Britse variant.’, aldus het RIVM. De angst voor de snelle verspreiding van de Britse variant is groot. Het vaccineren is inmiddels al begonnen met het zorgpersoneel en de risico gevallen volgden. Het doel is om in mei te beginnen met het vaccineren van mensen van 18-60 jaar zonder medische indicatie. In 2021 geen ‘’normaal’ carnaval, maar het is afwachten of het volgend jaar wel kan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *