Het ijsbaantje in Westmaas gaat niet open ondanks de komst van winterweer

Het ijsbaantje in Westmaas gaat niet open ondanks de komst van winterweer

Winterse temperaturen worden verwacht en dat zorgt voor veel enthousiasme, ook bij het bestuur van de IJsclub Westmaas. Het liefst zouden ze zoals elk jaar met een beetje vorst het landijsbaantje onder water zetten. Maar door de huidige coronamaatregelen heeft het bestuur van de IJsclub Westmaas besloten niets te ondernemen. Normaal regelt het bestuur de watertoevoer en zijn ze verantwoordelijk voor de conditie van het ijs. Als het ijs eenmaal hard genoeg is organiseren ze wedstrijdjes voor de basisscholen uit het dorp.

”Het was een lastige beslissing, we zouden heel graag de baan onder water willen zetten en we zijn bereid iets te organiseren maar er zitten op het moment zoveel haken en ogen aan’’ vertelt Tom de Vette, voorzitter van de IJsclub Westmaas. Als gevolg van de coronacrisis heeft de KNSB (Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond) wel bepaalde richtlijnen opgesteld. Zo zou er een maximaal aantal personen op de baan mogen. Dit betekent dat het veldje met hekken moet worden afgezet. Voor de dorps ijsclub wordt dat te ingewikkeld. ”We zijn een kleine club met 200 leden en we hebben maar 5 bestuursleden dus we zouden dit niet genoeg kunnen handhaven’’ aldus De Vette.

De ijsbaan wordt vooral door kinderen gebruikt, daardoor was er nog even twijfel bij het bestuur. De basisschoolkinderen mogen vanaf 8 februari weer naar school en zij zullen ook op de sloten schaatsen. Hierover heeft het bestuur van de ijsclub vandaag nog contact met elkaar gehad over of het veld toch niet onder water moet. Maar samen bleven ze bij het besluit dat het niet verantwoord genoeg is. De Vette beredeneert ”Als we nu kijken naar hoe de situatie is met de Britse variant van het coronavirus willen wij niet onze medewerking verlenen aan het vergroten van het risico’’.

Volgens De Vette had het ijsbaantje misschien open gekund als de middelbare scholieren ook fysiek naar school mochten, maar hier is helaas nog geen sprake van. In deze situatie vindt het bestuur van de ijsclub het belangrijk om naar het algemene beeld te kijken en niet alleen naar het advies van de KNSB. Schaatsen op het ijsbaantje in Westmaas zit er dus ondanks de hoopgevende weersverwachtingen niet in, pas als het voor de gezondheid verantwoord is.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *