Strenge winter? Of een nog strengere lockdown?

Strenge winter? Of een nog strengere lockdown?

Foto: Pexels.com

Charlotte Mermans

Utrecht

Het is nu al bijna een kwart eeuw geleden dat de laatste Elfstedentocht plaatsvond. Een groot gemis voor de oer echte Nederlander die de winter direct associeert met veel sneeuw en schaatsend op natuurijs. Er is echter goed nieuws voor deze Nederlander en dat is dat de aankomende week de temperaturen ver onder nul gaan, is er misschien dus licht aan het eind van de tunnel. Ligt er volgende week een dik pak ijs op de Nederlandse wateren? 

Het is te merken dat de winterliefhebbers erg enthousiast reageren op de weersberichten. De aankopen van winterse artikelen bij grote winkels zoals Bol.com en Decathlon zijn de afgelopen dagen enorm gestegen. Uit de cijfers van Bol.com blijkt dat er bijvoorbeeld 11 keer zoveel sleeën en zes keer zoveel snowboots verkocht zijn ten opzichte van vorige week.

Huub Tinnemans, student en schaatsliefhebber, (21): ‘Ja hoor! Ik heb mijn schaatsen al geslepen. Vlijmscherp zijn ze. Ik ben er zeker klaar voor en ook heb ik er ontzettend veel zin in. Laat die koude dagen maar komen, hopelijk ligt er komende week een flink pak ijs op de grachten.’

Het is dus wel duidelijk dat mensen erg blij zijn met de koude temperaturen. Maar is deze blijdschap wel terecht? Als de gevoelstemperatuur tot wel -17 gaat, blijft men dan niet nog meer binnen? Naast de lockdown waar we nu mee kampen zijn dat onder aan de streep misschien nog wel veel meer uurtjes dat we binnen zitten. Enfin, een ding is zeker. Het wordt wel iets spannends om weer naar uit te kijken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *