Utrechts Stationsgebied wordt onder handen genomen

Utrechts Stationsgebied wordt onder handen genomen

Vanaf maandag 8 februari is de Catharijnesingel tussen de Stationsstraat en de Westerstraat in Utrecht zes weken lang afgesloten voor auto’s. Autoverkeer wordt omgeleid en de Stationsstraat wordt opnieuw ingericht. De week erna, 15 februari wordt de Marga Klompébrug heringericht. De brug blijft tijdens de werkzaamheden, die vier weken duren, wel open voor al het verkeer.

 Op de Catharijnesingel onder de Stadskamer wordt het asfalt verwijderd en komt klinkerbestrating. Het fiets- en voetpad krijgt nieuw asfalt. Op de Marga Klompebrug wordt het asfalt ook vervangen door klinkerberstrating.

 Omwonenden werden afgelopen week op de hoogte gesteld doormiddel van een brief. ‘’Het ziet er niet uit, fijn dat het opgeknapt wordt’’ aldus bewoonster Jonne Blommestijn (20). ‘’Ik moet wel zeggen dat ik vind dat er ontzettend veel werkzaamheden in Utrecht plaatsvinden, niet altijd even handig. In dit geval vind ik wel dat er zeker iets aan de Stationsstraat moet gebeuren. Het is onder Hoog Catharijne geen gezicht omdat alles voor mijn gevoel destijds maar voor de helft is afgewerkt, dit geeft het een afgeraffeld resultaat’’ aldus Blommestijn.

De Catharijnesingel is tussen maandag 8 februari en vrijdag 19 maart gesloten, de werkzaamheden zijn tussen 07:00 en 16:00 uur op werkdagen. In de eerste week van Maart vinden nachtwerkzaamheden plaats, werktijden zijn van 19:00 tot 06:00 uur. In de brief staat duidelijk dat de werkzaamheden geen extra geluidshinder gegeven.

 ‘’Ik hoop dat de werkzaamheden voorspoedig zullen lopen en dat we er niet te veel last van hebben, we zijn gelukkig wel wat gewend. Ik ben in ieder geval heel blij dat het wordt opgeknapt nu, het werd tijd’’ aldus Blommestijn.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *