Hovenier helpt auto’s uit de sneeuw in de Hoeksche Waard: ‘sneller dan de ANWB’

Hovenier helpt auto’s uit de sneeuw in de Hoeksche Waard: ‘sneller dan de ANWB’

Het winterweer heeft voor veel overlast gezorgd bij automobilisten. Niet alle wegen in de Hoeksche Waard waren schoon en dat leidt tot vastgereden auto’s. Verschillende automobilisten kregen hulp van Levi de Jong. Met zijn Landrover reed hij rond om vastgereden auto’s uit de sneeuw te helpen.

‘Het was eigenlijk puur toeval’ begint Levi de Jong (18). ‘Ik was zondagmiddag onderweg naar Westmaas toen ik een aantal auto’s vast zag staan in de sneeuw.’ De Jong beschikt over een sterke auto met vierwielaandrijving dus voor hem is het geen probleem om door de sneeuw te rijden. Toen hij zag dat mensen met nood in de berm stonden besloot De Jong te helpen. ‘Ik heb sleepkabels aan mijn auto gekoppeld en zo de vaststaande auto’s uit de sneeuw kunnen trekken.’

Op de Langeweg in Oud-Beijerland heeft hij de meeste auto’s geholpen. ‘Daar stonden vier auto’s achter elkaar vast’. De weg was zondag nog niet goed schoongemaakt en doordat deze tussen weilanden ligt, waren het vooral de sneeuwduinen die zorgden voor de overlast.

Door de huidige weersomstandigheden heeft de ANWB het dubbele aantal pechmeldingen ontvangen, meldt een woordvoerder van ANWB aan Nu.nl. Voor auto’s die vaststaan wordt door de ANWB een bergingsdienst geregeld, alleen dit duurt vaak lang. De Jong legt uit dat vrachtwagens worden opgeroepen om de voertuigen uit de sneeuw te trekken of op te laden als de auto’s kapot zijn. ‘Maar als ik toch rondrijd kan ik de automobilisten net zo goed helpen, het scheelt de bergingsdiensten tijd’, aldus De Jong.

De avonden daarna is De Jong samen met een vriend bewust de weg opgegaan om vastgereden auto’s te helpen. De winterse omstandigheden houden nog een aantal dagen aan, dus De Jong is bereid meer voertuigen uit de sneeuw te bevrijden. ‘Ik doe het graag en de dankbaarheid van de mensen die ik heb geholpen is groot.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *