Parkeergarage Springweg wordt gesloopt

Parkeergarage Springweg wordt gesloopt

De welbekende centrale parkeergarage gelegen op de Springweg, in de Strosteeg, in Utrecht wordt gesloopt. In 2028 wordt de garage hoogstwaarschijnlijk verwijderd, het plan is om 37 appartementen in de Strosteeg te plaatsen.

 Het plan is om het gebied aan de Strosteeg her in te richten, er komt een appartementencomplex met 37 (boven)woningen in combinatie met kleinschalige ateliers en winkeltjes.

De meningen over het slopen van de garage zijn verschillend, de een vindt de garage een doorn in het oog en de ander ziet het als een verlies van de straat. ‘’Als mijn ouders langskomen ben ik altijd blij dat zij hun auto zo makkelijk in de straat kunnen parkeren. Als de garage wordt gesloopt zal dat dus een stuk onhandiger worden, bovendien ken ik nogal wat mensen die het handig vinden dat zij hun auto zo lekker midden in de stad te kunnen parkeren,’’ aldus Romy van der Aart, woonachtig op de Springweg.

De gedachte achter het weghalen van deze garage is om de binnenstad steeds meer autovrij te maken. De gemeente streeft ernaar om het gebied bij de Oudegracht volledig autovrij te maken.

‘’Ik vind het goed van de gemeente dat ze streven naar een autovrij centrum maar ik denk niet dat het de meest ideale oplossing is om zo’n fijne garage als deze daarmee te slopen,” Luidt van der Aart. Voor nu heeft ze nog in ieder geval geen zorgen: ”Gelukig duurt het nog even!”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *