Minder afval opgehaald in Gouda vanwege sneeuw

Minder afval opgehaald in Gouda vanwege sneeuw

Lotte Korevaar, Gouda

Door de extreme weersomstandigheden loopt ook in Gouda de afvalverzameling flinke vertraging op. Het gaat hierbij om het afvalstation Cyclus, het bedrijf wat verantwoordelijk is voor de afvalinzameling in verschillende gemeenten waaronder Gouda en omstreken. Er wordt zo veel mogelijk afval opgehaald, het wordt voornamelijk bij de moeilijk bereikbare gebieden niet uitgevoerd.  De verwachtingen zijn dat het weer normaal wordt vanaf maandag 15 februari.

‘Er zijn bepaalde gebieden waar we echt niet kunnen komen omdat dit simpelweg te gevaarlijk is, zoals dijkwegen of buitengebieden,’ aldus Carel Rademakers, manager uitvoering bij Cyclus. ‘De chauffeur bepaalt hier wat wel of niet verantwoordelijk is.’ Het gaat hier om de plaatsen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Waddinxveen en Zuidplas.

Volgens Rademakers is de koude periode volgens de weersvoorspellingen na dit weekend voorbij. Vanaf dan loopt de afvalinzameling weer als voorheen. Maar zeker weten doet hij het niet, het hangt af van wat het weer zal doen. ‘We houden een balans bij om te kijken wat we wanneer hebben ingezameld. Als we nu ergens minder afval ophalen, zullen we de volgende keer extra voertuigen inzetten in deze gebieden’, aldus Rademakers.

Niet alleen het vuilnis werd minder opgehaald, ook waren de afval-breng-stations van Cyclus tijdelijk gesloten, maar deze openden 9 februari weer hun deuren, dit staat vermeld op de website van Cyclus. Wel wordt er geadviseerd om een bezoek aan het afvalstation uit te stellen tot dat het weer gaat dooien.

‘Veel problemen zijn er niet, alleen soms wat onbegrip bij mensen die niet begrijpen dat het afval niet ingezameld wordt. Zij zien onvoldoende het gevaar in. Gelukkig is er ook heel veel begrip, dat is de keerzijde. Er zijn veel mensen die wel begrip tonen en onze werknemers complimenteren.’ verteldt Rademakers.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *