Support je lokale sexshop!

Support je lokale sexshop!

Het is zover; de click en collect mag beginnen.

Per 10 februari mochten eigenaren hun deuren semi open maken voor de click en collect. Zo ook Dennis, de eigenaar van Sexshop de Dom. Zijn zaak bevindt zich in hartje Utrecht, op de Zadelstraat. ‘Ik verwacht er niet veel van,’ vertelt hij. Het weer lijkt de boosdoener te zijn. Met 30 centimeter sneeuw is het niet aantrekkelijk om de winkelstraten een bezoekje te brengen. Dit lijkt voor meerdere winkels zo: het zit gewoon niet mee. ‘We zijn er klaar voor. Nu nog alleen de consumenten,’ zegt hij.

Ook Davy’s Eroshop heeft het lastig. Deze zaak bestaat al sinds 1970 en is gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Naast sextoys en lingerie kun je hier ook films kijken in de filmzaal. Als we de eigenaar vragen over hoe consumenten zijn zaak kunnen steunen heeft hij een heel simpel antwoord. ‘Gewoon opengaan,’ vertelt Arie. 2 maart kan niet snel genoeg komen voor deze ondernemer.

In heel Utrecht kan je op één hand tellen hoeveel sexshops er zijn en door corona dreigt het nog minder te worden. Om deze winkels te helpen kan je als consument het volgende doen. Bestellen voor afhaal, tegoedbonnen kopen of berichten te delen via social media. Sexshop de Dom geeft aan om te bestellen via email, telefoon of website en bij Davy’s Eroshop kan dit via de telefoon of whatsapp. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *