Rotterdam-West vol met invalidenparkeerplaatsen: ‘Ronduit schandalig, ze regelen privéplekken voor zichzelf!’

Rotterdam-West vol met invalidenparkeerplaatsen: ‘Ronduit schandalig, ze regelen privéplekken voor zichzelf!’

Buurtbewoners van de Buitenhofstraat in West die ’s avonds rondjes moeten rijden voor een parkeerplek, zijn boos op de gemeente. Binnen een afstand van honderd meter telt de straat namelijk veertien gehandicaptenparkeerplaatsen. De meeste plekken heeft de gemeente het afgelopen halfjaar toegekend. Buurtbewoners vinden het ‘ronduit schandalig.’

Een buurtbewoonster die een gehandicaptenparkeerplaats in de Buitenhofstraat heeft noemt het aantal gereserveerde plekken zelfs ‘echt abnormaal’.  Zelf zegt zij er eentje te hebben omdat haar dochter een zenuwziekte heeft. ‘Zo’n parkeerplek krijg je niet zomaar, daar heb je een doktersverklaring voor nodig’, meldt ze. Een andere buurtbewoner zegt ‘Het is echt belachelijk, alsof er veertien invalidepersonen toevallig naast elkaar wonen in dezelfde straat.’ ‘Er is zo ook lastig onderscheid te maken tussen personen die het echt nodig hebben en personen die het gewoon willen voor het gemak’ meldt haar partner die naast haar staat.

Niet alleen de VVD maar ook een aantal buurtbewoners heeft haar vragen bij het hoge aantal invalidenparkeerplaatsen. Dit onderwerp zorgt namelijk de laatste tijd voor nogal wat opstootjes in de buurt. Zo heeft de eigenaar van de Sosan-supermarkt klappen gekregen van een buurtbewoner met invalidevergunning omdat hij bij de gemeente Rotterdam bezwaar heeft gemaakt tegen de gehandicaptenparkeerplaats voor zijn zaak. ‘We hebben niet eens bezwaar gemaakt tegen de invalidenvergunning, maar alleen gevraagd of die één plek opgeschoven kon worden omdat wij hier voor onze winkel moeten laden en lossen’, vertelt hij.  De winkelier kwam er met een gebroken neus vanaf en hij deed aangifte van mishandeling bij de politie.

Helaas voor de niet-invalide bewoners van Rotterdam zijn er meer straten met veel gehandicaptenplekken, zoals de Fuchsiastraat en de Kiefhoekbuurt op Zuid. De VVD in de Rotterdamse gemeenteraad heeft opheldering van dit probleem gevraagd. ,,Het kan niet zo zijn dat sinds de coronatijd bijna de gehele straat gehandicapt is geworden’’ ‘, zegt raadslid Dieke van Groningen’ , in het AD. Naar aanleiding van de VVD-vragen heeft verkeerswethouder Judith Bokhove van GroenLinks een onderzoek aangekondigd. Ze belooft over drie maanden met de eerste resultaten te komen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *