Gespannen sfeer in rechtbank Tilburg- om hoge kosten van aanrechtblad in huurhuis 

Gespannen sfeer in rechtbank Tilburg- om hoge kosten van aanrechtblad in huurhuis 

TILBURG – Meneer Gala zou als eerste bewoner van het verhuurde huis van meneer Van Emden, glasschade en aanrechtschade aangericht hebben. De prijs van de schade zou op 2846,40 euro uitkomen. Tijdens de rechtszaak van 28 maart, zitten Meneer Gala en Meneer Van Emden tegenover elkaar in Tilburg. Over de prijs zijn ze het niet eens geworden. Op 28 april wordt uitspraak gedaan door de Kantonrechter. 

 In de zaal zit de Poolse meneer gala, zijn echtgenote is niet gedagvaard dus die zit achter hem. Naast meneer gala zitten een Poolse tolk en zijn advocaat. Voor in de zaal zit de kantonrechter en de Griffier. De kantonrechter begint haar woord met de te laat ontvangen informatie van de inzittende, ze hebben niet op tijd voor de dagvaarding de nodige informatie gestuurd. De rechter heeft er moeite mee maar gaat er niet op in, omdat het vanuit beide partijen is gedaan. 

 De zaak gaat over de schade die meneer Gala aan zijn huurhuis toegebracht heeft. Huurbaas Van Emden schreef hiervoor in eerste instantie een rekening uit van 4062,38 euro, voor onder andere arbeidskosten, een nieuwe aanrecht en nieuw glas zitten. Toen meneer gala de brief binnen kreeg met de prijs schrok hij, ‘Ik kreeg een hartverzakking van het zien van deze prijs’. 

 Meneer Gala vertelt dat de keuken niet geschikt geweest blijkt om te koken, en dat zou de keuken sowieso al aan vervanging toe was. ‘Ik ben het niet eens met de opgegeven prijs, ik heb mijn pannendeksel op het blad gezet waardoor er een cirkel op het aanrecht ontstond, hiervoor had niet het hele aanrecht vervangen hoeven worden’. 

 De rechter leest het de huurovereenkomst door en ziet dan in kleine lettertjes staan dat het doorgezakte blad niet in rekening wordt gebracht bij de huurder. De rechter vraagt de verhuurder om antwoorden op dit. De huurbaas zoekt naar woorden en komt er niet helemaal uit, hij blijft bij zijn standpunt. De rechter leest de factuur en vraagt om uitleg van de hoge genoemde prijs. Er blijken weinig specificaties en onderbouwingen voor de genoemde prijs te zijn.  De huurbaas verlaagt de genoemde prijs, hij haalt er ruim negen arbeidsuren af, naast begeleidingskosten en kosten voor een nieuwe kraan eraf, samen goed voor is een bedrag van 1215,98 euro. 

 De rechter vraagt of ze in gesprek met elkaar willen, of dat zij een uitspraak moet doen. Meneer gala doet een laatste woord: ‘Het blad was vanaf het begin al fout, door de warmte. We voelen ons bedrogen, ook door de prijs van het blad, dat is veel te hoog. Ik kan alleen zeggen dat we alle jaren slecht behandeld zijn door de huurbaas. Rechter reageert, zij kan de slechte behandeling niet mee nemen in haar vonnis. De huurbaas blijft bij zijn standpunt. De rechter doet 28 april uitspraak. 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *