Gecrashte geluidsinstallatie Willem II stadion zorgt voor overlast in Tilburg en Omstreken

Gecrashte geluidsinstallatie Willem II stadion zorgt voor overlast in Tilburg en Omstreken

Een kapotte geluidsinstallatie in het Willem II stadion heeft op de nacht van maandag 29 maart op dinsdag 30 maart gezorgd voor flinke overlast in Tilburg en omstreken. Veel berichten over de overlast verschijnen op Twitter. Tot dinsdagochtend is het voor veel mensen onduidelijk gebleven waar de piep vandaan kwam.

De geluidsinstallatie die kapot gegaan is hangt aan de zuidkant van het Willem II stadion in Tilburg. Rond 00.45 uur in de nacht begonnen mensen te klagen over de harde piep, die volgens velen onwijs vervelend bleek te zijn. ‘Wat is die enorme mechanische herrie waar we nu wakker van worden?!’, Tweet buurtbewoonster Eva de Bakker. De politie was snel ter plaatse en heeft kunnen achterhalen waar het probleem zat. Zo’n anderhalf uur later werd het probleem verholpen door een technicus, waarna de buurtbewoners weer rustig konden gaan slapen.

‘Het systeem staat al lange tijd stil, waardoor er problematiek is opgetreden bij een kanaal van de installatie’ vertelt Stefano Fadda van audiovisuele partner First Impression, ‘Dit kanaal is te lang niet gereset waardoor er vocht in is gaan zitten, dit heeft er toe geleid dat de installatie gecrasht is en dus dit lawaai heeft veroorzaakt’.

‘Met onze leverancier Bose is gecommuniceerd dat de geluidsinstallaties voorzien moeten worden van een resetfunctie zodat dit in het vervolg niet meer zal gebeuren’. Aldus woordvoerder Stefano Fadda van First Impression.

Willem II heeft middels een GIF op Twitter excuses aangeboden. Ook First Impression heeft dinsdag sorry gezegd voor het voorval via sociale media: ‘Oops… De wereld staat te springen het dak er weer af te blazen. Wij ook. En de geluidsboxen van Willem II zelf blijkbaar ook… het mysterie is opgelost. Voor alle Tilburgers onze welgemeende excuses’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *