Jongeren veroorzaken overlast bij huisfeest in Tilburg

Jongeren veroorzaken overlast bij huisfeest in Tilburg

Jongeren in de Alleenhouderstraat te Tilburg zijn afgelopen zaterdagnacht bekeurd wegens het maken van overlast tijdens een huisfeestje. De politie heeft uiteindelijk alleen een boete kunnen geven voor geluidsoverlast. De agenten hebben het aantal personen wat aanwezig was niet weten te achterhalen omdat ze niet beschikten over een huiszoekingsbevel.

Een van de jongeren had zijn scooter foutgeparkeerd op de stoep, toen ze hiervoor kwamen hadden ze door dat de muziek op een te hoog volume stond en dat de maximale groepsgrootte waarschijnlijk overtreden werd. ‘Er werd rond 03.00 uur in de nacht met zaklampen naar binnen geschenen. Op dat moment heb ik iedereen naar de douche en de tuin gelokt zodat de politie niet door had hoeveel mensen er aanwezig waren’, verteld Vincent* (22) ‘Gelukkig hebben ze ons uiteindelijk maar één boete gegeven van 145 euro voor geluidoverlast. Dit betekent dat het uiteindelijk ongeveer tien euro per persoon kost, geen groot probleem dus. Het is alleen jammer dat de avond vroegtijdig is geëindigd’.

De agenten hebben later op de avond aangebeld bij een buurtbewoner. De ambtenaren in functie hebben geprobeerd om via het platte dak van een straatbewoner bij het studentenhuis naar binnen te kijken. ‘Hier heeft onze “buurman” die twee deuren verder op woont gelukkig geen toestemming voor gegeven’, verteld bewoner Bart* (21) ‘Als de agenten hiervoor toestemming zouden krijgen, hadden we een forse boete aan onze broek hangen’.

*= De volledige namen van Vincent en Bart zijn bekend bij de redactie, wegens risico op latere vervolging door de politie wordt de naam niet volledig genoemd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *