Lierops tuinfeest Nirwana hoopt ooit weer te kunnen headbangen

Lierops tuinfeest Nirwana hoopt ooit weer te kunnen headbangen

Festivals kampen nu alweer een tijdje met de grote vraag of ze door kunnen gaan vanwege het corona-virus of juist toch niet, zo ook het tuinfeest Nirwana in Lierop. De overheid biedt de meeste festivals een garantiefonds aan om ze te helpen maar is dat genoeg voor de kleine festivalletjes om hun hoofd boven water te houden als het weer niet door zou kunnen gaan? Tuinfeest Nirwana is een welbekend begrip in Lierop en omstreken en zij hopen in ieder geval heel erg dat zij het feest door kunnen laten gaan.

Tuinfeest Nirwana is een festival dat al 49 jaar loopt en dit jaar hopen zij eind augustus graag hun 50e editie in gang te kunnen zetten. Voor iedereen in Lierop hoort het bij de dorpse cultuur om naar tuinfeest Nirwana te gaan en is het een plek waar iedereen in het dorp samenkomt. Alle mensen hopen dat het feest niet ten onder gaat aan het virus en dat het blijft voortbestaan. Eén van de mensen die hier al van jongs af aan graag komt is Jack Tinnemans:

‘Ik kom hier al sinds mijn 16e en nog steeds ben ik er graag. Ik ging hier vroeger altijd met mijn vrienden naartoe en nu met mijn gezin. Het festival was en is echt iets waar iedereen in het dorp en omgeving naar uitkijkt. Je komt iedereen van vroeger tegen en iedereen trekt naar elkaar toe. Het gaat mij vooral om het sfeertje naast de goeie rock die er wordt gespeeld,’ vervolgt Tinnemans, ‘Ik hoop heel erg dat het dit jaar weer doorgaat want dan zie je mij vast wel weer op het terrein staan dansen. Mijn kinderen zijn er inmiddels ook dol op het festival geworden dus die waarschijnlijk ook. Het zou gewoon zonde zijn als we het festival zouden verliezen.’

Vooralsnog gaat het festival gewoon door en zijn ze dan ook volop voorbereidingen aan het treffen. Zowel de mensen als de organisatoren van het festival hebben er zin in.

Zo is Dennis, organisator bij tuinfeest Nirwana, druk bezig: ‘Ja, en of dat ik er zin in heb! Ik hoop niet op nog een tweede jaar met gedoe dus het mag van mij wel lekker doorgaan. We hopen dat het vaccinatiebeleid gaat werken en dat er voldoende sneltesten tegen die tijd beschikbaar zijn. Bovendien hopen we dat mensen het aandurven en niet bang zijn en dan toch thuisblijven. Wij hopen natuurlijk dat er mag worden losgegaan en dat mensen dit ook doen,’ vertelt Dennis, ‘Wij hebben in ieder geval alles voor elkaar qua line up en andere organisatorische dingen, het feest kan wat ons betreft beginnen. Het is ook nodig want het zal een stuk lastiger worden als we het nog een jaar zouden moeten uitzingen met de middelen die we hebben.’

Het Lierops tuinfeest Nirwana vindt plaats op 28 tot en met 29 augustus en tickets zijn nog verkrijgbaar op de site. De cultuur omtrent dit festival zou zonde zijn om verloren te laten gaan. Het gaat nog door en hopelijk blijft dat ook zo.

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *