Skeeleren voor mentale fitheid – Het skeeler festijn

Skeeleren voor mentale fitheid – Het skeeler festijn

Gisteren 4 Februari organiseerde de Gestelse scouting vereniging een Coronaproof skeeler evenement om jongeren mentaal en fysiek fit te houden. Het evenement had geen vaste locatie, maar jongeren skeelerden rondom huis.

Skeeler festijn

Het bestuur van scouting vereniging Petrus Donders kwamen in actie nadat veel jongen leden melden, somberheid en eenzaamheid door de corona crisis te ervaren. Ze bedachten een sociaal evenement genaamd “Het skeeler festijn” die op afstand van elkaar kon worden uitgevoerd. Via een evenementen facebook pagina werd het evenement gedeeld en konden jongeren uit heel Gestel zich inschrijven.

Foto spel

Didi Leemeijer is bestuurslid bij Petrus Donders en verteld hoe het event eruit zag: “Alle deelnemers werden toegevoegd aan een WhatsApp groep waar 40 opdrachten in stonden. Vanaf zes uur s’avonds hadden de deelnemers twee uur de tijd zoveel mogelijk opdrachten op skeelers uit te voeren. Voor de jongeren die geen skeelers hebben, was er een lopend alternatief. Wanneer jongeren de opdracht goed hadden uitgevoerd (alleen of via online video bellen samen) mochten ze verder’, zegt het bestuurslid. De bestuursleden leidden als online jury het spel en beloonde de winnaar met een beker die werd toegestuurd.

Ontstaan idee

De bevinding van het bestuur over de negatieve gevoelens van de jongeren worden tijdens de uitzending op 3 Februari van PO1 Max bevestigd met nieuwe cijfers. Ik citeer: “Eenzaamheid gevoelens van jongeren onder de 25 jaar zijn toegenomen van drie op de tien jongeren naar drie op de vijf jongeren”. Het bestuur ging opzoek naar ideeën om de jongeren te helpen. Ze stuitten op een grootschalig onderzoek van Britse Harvard universiteit waaruit blijkt dat bewegen de kans op deze gevoelens verkleind. Vanuit deze bevindingen hebben ze het evenement opgezet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *