“Ik ben naar Curaçao gegaan omdat ik Nederland wilde ontvluchten”

“Ik ben naar Curaçao gegaan omdat ik Nederland wilde ontvluchten”

Studente Sarah Wallner uit Putten, besloot naar Curaçao te gaan om de corona pandemie in Nederland te ontvluchtten. Toen Sarah eind Februari naar Curaçao vloog, waren hier bijna geen corona gevallen. Vanuit een studentenhuis in Willemstad, kon ze haar online lessen volgen in het Curaçaose zonnetje. Het leek weer even op het normalen leven doordat horeca gelegenheden open waren en er volop gefeest kon worden, maar al snel gooide Corona weer roet in het eten.

Ik ben naar Curaçao gegaan omdat ik Nederland wilde ontvluchten. Mijn broer werkt al in Curaçao voor zes maanden. Toen ik al zijn geweldige verhalen hoorde dacht ik, ‘dit wil ik ook’! Er waren nog genoeg tickets via KLM te krijgend dus, twee weken later zat ik in het vliegtuig.

In Curaçao verbleef in een studentenhuis in aan de Telamonstraat acht straat, waar ongeveer twintig studenten woonden. Dit was erg gezellig aangezien je met allemaal leeftijd genoten woont. Vanuit Curaçao volgde ik mijn online les van de Hogere school van Utrecht. Het voordeel van online les is dat je het overal ter wereld kan volgen! Mijn mening is dat je het beste van de situatie moet maken.

Bij mijn aankomst op Curaçao waren er nauwelijks corona besmettingen op het eiland. Alle restaurants en baren waren open en er was geen avondklok. Gedurende mijn verblijf kwamen er steeds meer besmettingen op het eiland, en werden er maatregelen ingesteld. In het begin maakte mensen zich hier niet druk over maar na een tijdje merkte ik toch echt wel dat mensen meer gespannen en banger werden. De Corona gevallen gingen met een rap tempo omhoog. In mijn vierde week op Curaçao werd in de persconferentie de lockdown aangekondigd. Na deze aankondiging heb ik gelijk mijn ticket een paar dagen naar voren verschoven. Gelukkig was dit toen nog erg goedkoop bij KLM. Na een tijdje kwamen er steeds meer verhalen over studenten die Corona hadden. Toen brak er een beetje paniek uit. Met twintig studenten in een huis is de kans dat ik het op zou lopen, en niet naar huis zou kunnen groot. Dan zou ik vast zitten op het eiland, met de gedachten dat de ziekenhuizen vol zijn. In overleg met mijn ouders die ook graag wilde dat ik terug zou komen, heb ik last minute besloten te gaan. Ik heb mijn ticket omgeboekt, en zat binnen vijf uur op de vlucht naar huis. Ik zou eigenlijk 6 weken in Curaçao blijven maar ben uiteindelijk door de hele situatie, iets langer dan vier weken gebleven.

Een deel van de studenten in het studenten huis, is vervroegd naar huis gevlogen maar ook een groot aantal jongeren is gebleven. Jongeren die kort verblijven of die nog maar een paar weken zouden blijven gaan vaak niet naar huis. Wat ik snap, aangezien de tickets echt duur geworden zijn. Van de studenten die hun stage niet konden voor zetten of ontslagen werden gingen er wel veel naar huis. Dit snap ik dit goed aangezien de lockdown niet na twee weken over zal zijn. Voor deze jongeren zou dit betekenen dat ze een aantal weken/maanden geen/weinig inkomen hebben wat natuurlijk geen optie is. De mensen die zijn gebleven zitten met zijn alle de lockdown uit in het zonnetje, en proberen er het beste van te maken. Ik ga mij nu weer focussen op school en stage, en hoop Curaçao ooit weer in een normale staat te kunnen bezoeken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *