Minder treinverkeer rondom Roosendaal in het weekend door het verwachte winterweer

Minder treinverkeer rondom Roosendaal in het weekend door het verwachte winterweer

Vanwege de voorspelde sneeuw en ijzel rijden er komend weekend minder treinen van en naar Roosendaal. De NS wil met deze maatregel meer ruimte maken op het spoor om problemen makkelijk op te lossen.

Hierdoor hebben de Nederlandse Spoorwegen besloten om op zaterdag en zondag minder treinen te laten rijden, om hierdoor meer ruimte op het spoor te creëren. Hierdoor zouden eventuele problemen makkelijker op te lossen zijn volgens ProRail en NS.

Alle treinen die normaal elk kwartier vertrekken, rijden nu om het half uur. De treinen die om het half uur rijden behouden hun normale vertrektijd. Volgens NS-conducteur Peter komen hier weinig problemen bij kijken “We proberen iedereen zo goed mogelijk te begeleiden en zo min mogelijk verwarring te laten ontstaan” Peter verteld ook nog dat hij merkt dat de meeste reizigers hier begrip voor hebben, aangezien er toch al erg weinig reizigers zijn.

Het is nog niet bekend hoelang de NS deze treintijden gaat aanhouden, aangezien er na het weekend nog steeds veel sneeuw en ijzel is voorspeld door heel Nederland.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *