De teststraat op Curaçao

De teststraat op Curaçao

Op dit moment is Curaçao denk ik wel een van de laatste plekken waar je wil zijn. De besmettingen lopen hoog op en zijn op dit moment de hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners ter wereld, ook de Lock down kent erg strenge maatregelen.

 

Naar een oproep van de Nederlandse en de Curaçaose overheid moeten alle mensen die niet noodzakelijk op het eiland zijn zo snel mogelijk terug naar hun eigen land. Al deze mensen moeten vanaf 27 maar 00:01 een negatieve testuitslag laten zien bij het vliegveld.

Vandaag op 26 maart, de dag dat de eerste passagiers zich moeten laten testen, is het enorm druk op de testlocatie ADC Lionsdive. De ene na de andere auto komt aanrijden op de locatie. Mensen stappen met hun mondkapjes uit de auto en sluiten met gepaste afstand aan in de lange rij. Alle mensen desinfecteren netjes hun handen en houden rekening met elkaar.

 

Voordat de mensen zich laten testen moeten ze een e-mail laten zien waarin ze zichzelf hebben aangemeld voor de PCR-test of de antigeen-test. In deze e-mail staan alle gegevens en vluchtgegevens van de desbetreffende toerist. Hierna wil de testlocatie een kopie hebben van de mensen hun paspoort en zodra dit gelukt is worden zij doorverwezen naar de balie waar ze kunnen betalen. Deze testen zijn zeker niet gratis. Voor een PCR-test moeten ze al gauw ANG 159 (74,80 EUR) afrekenen, voor de antigeen-test oftewel de snel test betaal je ANG 35 (16,48 EUR).

Veerle Cox staat in de rij bij de teststraat, ze vliegt zondag 28 maart terug naar Nederland. Doordat ze zondag vliegt (dus na 27 maart 00:01) moet Veerle twee testen doen. De eerste test die ze moet doen moet 72 uur voor aankomst in Nederland zijn, dit moet een PCR-test zijn. Na deze test moet Veerle ook nog 24 uur voordat ze gaat vliegen een snel test doen, deze moet ze allebei laten zien bij de incheckbalie van het vliegveld.

Veerle Cox vindt het maar een heel gedoe al die testen. Ze vertelt: ‘Ik vind het jammer dat ik de laatste dagen van mijn vakantie zoveel bezig moet zijn met het regelen om naar huis te kunnen. Aan de andere kant, ik heb ook niet veel andere dingen te doen. Als toerist mag je alleen nog maar op je Resort komen of de plek waar je op het moment verblijft, ik kan alleen boodschappen doen als uitje. Toch ben ik wel blij dat ik naar Curaçao ben gekomen, ik ben even ontsnapt aan het Nederlandse dagelijkse leven en heb ondanks de plotselinge strenge maatregelen wel een erg leuke tijd gehad’, aldus Veerle Cox.

De testen die gedaan worden op de testlocaties zijn ook zeker niet de fijnste testen. Eerst gaan ze met een staaf in je keel, hierna gaat er nog een staaf heel erg diep je neus in. Deze testen gaan het Lab in en de mensen krijgen binnen 24 uur in de uitslag.

De Lock down geldt voor nu in ieder geval voor twee weken, als iedereen zich goed aan de maatregelen houdt is deze daarna misschien wel voorbij. Veel mensen verwachten dat de Lock down verlengd gaat worden met nog twee extra weken, maar ze hopen hierna weer snel naar het strand te kunnen gaan.

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *