Weinig corona stres in Curaçao: ”de corona stres die in Nederland aanwezig is, merk je in Curaçao niks van”

Weinig corona stres in Curaçao: ”de corona stres die in Nederland aanwezig is, merk je in Curaçao niks van”

Terwijl het coronavirus in het middelpunt van de aandacht staat in Nederland, lijkt het alsof er in Curaçao niet veel aan de hand is. De 2 meter afstand, die in curaçao moet worden gewaarborgd, houd vrijwel niemand zich aan. In Nederland gelden er op dit moment strenge regels en worden er boetes uitgedeeld.

Terwijl in Nederland er op dit moment een sterk advies word gegeven om binnen te blijven, bruist het op curaçao van de mensen. Vrijdag om 6 uur begint het. Groepjes verzamelen zich in het weekend bij de bekende Beachbar Zanzibar om daar gezellig met vrienden een hapje te eten of een drankje te drinken. Het lijkt alsof er niks aan de hand is.

‘’De corona stress die in Nederland duidelijk aanwezig is, daar merk je hier niks van. Het lijkt wel een compleet andere wereld’’ zegt de 22 jarige Joost de Jonge die hier 6 weken verblijft om te klussen aan een huis. ‘’ik ben hier in eerste instantie gekomen om een vakantiehuis op te knappen, maar ik denk dat de afwezigheid van een continue informatie stroom, zoals wij die in Nederland hebben, tocht wel rust geeft. Als je hier bent besef je pas wat voor een informatie overload je in Nederland krijgt. Aldus Joost de Jonge.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *