Voorlopig geen sloping van Cinelandia

Voorlopig geen sloping van Cinelandia

Na een kortgeding bij de rechter is er uitgekomen dat Cinelandia toch niet gesloopt mag worden. Het Antilliaans dagblad laat weten dat minister Zita Jesus-Leito aangaf dat het gebouw binnen een maand afgebroken moest worden. Volgens de rechter zou de minister onzorgvuldig gehandeld hebben en niet alle punten van de sloop hebben meegenomen. 

Vanwege het acute instorting gevaar werd de eigenaar in januari 2021  gesommeerd om binnen een maand het gebouw te slopen laat het Antilliaans Dagblad weten. Naar aanleiding van dit besluit stappen Pro Monumento en DoCoMOmo naar de rechter om de sloop tegen te gaan. De uitkomst van het kortgeding was dan ook dat Cinelandia voorlopig niet gesloopt mag worden.

Al jaren lang vinden er recht zaken plaats over de sloping van Cinelandia. Het vervallen gebouw van het vroegere open lucht theater wilde de eigenaar al in 1992 laten slopen, maar wegens een handtekeningen actie van curaçao en de TU-Delft voor plaatsing op een monumentenlijst liep dit anders. Na vele recht zaken kreeg de voorgevel van het gebouw een beschikking tot beschermde status.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *