Christian Eriksen stort neer tijdens voetbalwedstrijd

Christian Eriksen stort neer tijdens voetbalwedstrijd

Op zaterdag 12 juni word ik door mijn vriend naar beneden geroepen omdat er iets ergs op televisie gebeurt. Ik schrik natuurlijk enorm en haal mij gelijk allemaal doemscenario’s in mijn hoofd. In de woonkamer tref ik mijn vriend en zijn huisgenoten huiverend voor de televisie. Voetbalshirts nog aan. Er wordt aan mij uitgelegd wat er is gebeurd. In de laatste minuten van eerste helft van de EK-wedstrijd tussen Denenmarken en Finland is de voetballer Christian Eriksen stuiptrekkend op de grond gevallen.  

Op de tv zie ik een cirkel van voetballers om een stilliggende Eriksen liggen. Door de speakers van de televisie hoor ik de presentatoren van de wedstrijd, je hoort dat ze hier absoluut niet op zijn voorbereidt, ze stamelen maar wat en het is duidelijk dat zij in shock zijn. Het publiek op het scherm zit in spanning en met tranen in hun ogen geschrokken te kijken naar de roerloze voetballer op het scherm. 

‘Ik heb kippenvel.’ Stamelt één van de huisgenoten. De rest blijft stil. De minuten gaan traag voorbij en iedereen zit vol spanning naar het scherm te kijken. Omdat het een live-uitzending is kijken wij precies mee met wat er gebeurt. Ik heb zelf geen affiniteit met voetbal, maar je hoeft geen fan te zijn om je te laten aangrijpen door dit voorval. Ik merk dat ik zelf ook vocht voel opwellen in mijn ogen, ‘wat als deze man voor onze ogen dood aan het gaan is?’ Af en toe klinkt er geluid uit het publiek, maar omdat wij niet fysiek aanwezig zijn kan ik het gejuich niet plaatsen. ‘Komt Eriksen bij? Is het een vorm vaan aanmoediging? Iets anders?’ Uiteindelijk wordt de voetballer op een brancard weggedragen. De spanning in onze woonkamer daalt een beetje. Er wordt verteld dat Eriksen naar het ziekenhuis is gebracht. Bij ons neemt de schrik steeds meer af. Nu is het alleen nog maar afwachten.  

Een aantal dagen later blijkt dat Eriksen een hartaanval heeft gehad. Hij maakt het volgens media naar omstandigheden goed.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *