D66 organiseert masterclasses

D66 organiseert masterclasses

De democraten 66 zijn na afgelopen verkiezingen flink gegroeid. De sociaal liberale en progressieve middenpartij heeft duidelijke standpunten die democratie, duurzaamheid en openheid nastreven. Met 24 zetels was D66 afgelopen verkiezing de 2e grootste partij en deze stijgende lijn willen zij blijven voortzetten. Om bestaande leden te houden en nieuwe leden aan hen te binden organiseert D66 met oog op de gemeente verkiezingen in 2022 de D66 masterclasses. Voor deze masterclasses zijn de inschrijvingen geopend.

Voor iedereen die benieuwd is naar de politieke partij D66 maar niet precies weet waar de Democraten 66 voor staan en wat hun gedachtegoed inhoudt, heeft de partij masterclasses georganiseerd. Deze masterclasses zijn voor ieder die interesse heeft in de D66 en dus zowel toegankelijk voor leden van de D66 als voor de Jonge democraten en niet-leden. Door het jaar heen zijn er verschillende soorten D66 masterclasses verspreid door het hele land. Een deelnamen aan een van de masterclasses kost 40 euro, of voor bepaalde groepen zoals studenten 20 euro. Een langdurige masterclass kost 180 euro. Met het vooruitzicht op de gemeente verkiezingen in 2022 wil de D66 leden binden. Wanneer een D66 lid een niet-lid naar de masterclass meeneemt, mag hij/zij gratis mee.

De voorzitter van de Masterclass maar ook van de Kennisgroep Economie en onderdeel van het Datateam genaamd Alper Tasliyurt zegt het volgende; “Het doel wat D66 nastreeft is niet enkel om nieuwe leden een zetje te geven en te prikkelen in een actief lidmaatschap. Maar ook om talent te spotten voor functies binnen de politiek.” Er zijn dan ook masterclasses en bootcamps gericht op het leren van functies. De meerdaagse masterclass verlopen volgens een uitgezette planning. Het begint met een openingsweekend, georganiseerd door de organisatie. Hier vormen de deelnemers een themagroep. De organisatie organiseert verder een debat dag en uitjes naar de Gemeenteraad, 2e en 1e Kamer, Europees Parlement in Brussel. De deelnemers organiseren een themadag met betrekking tot een onderwerp dat zij hebben uitgekozen.

De D66 is populair onder de jongeren en om hen aan zich te binden heeft de moederpartij D66 in 1984 de partij ‘Jong Democraten’ opgericht. Deze onafhankelijke jongeren partij is verbonden aan D66, en heeft als motto een bijdragen te leven aan individuele ontplooiing. Via de Jong Democraten doet D66 veel berichtgeving en campagnes om jongeren te bereiken. Ook zet de D66 de masterclasses in om jongeren bij de partij te betrekken. Deze jongeren zijn dan vervolgens ook weer actief leden wervers binnen de politieke partij D66. Een van de leden van de Jong Democraten is de 22-jarige studente genaamd Shea-Ann Van Den Nieuwelaar. Als lid heeft zij meerdere masterclasses van de D66 bijgewoond. Ze zegt hierover; “Sinds mijn achttiende stem ik al voor de D66, aangezien hun visie en standpunten aansluiten op hoe ik in het leven sta. Op mijn twintigste heb ik me aangesloten bij de Jong Democraten, en ben ik actief lid geworden binnen deze organisatie. Ik volg meerdere masterclasses per jaar aangezien de wereld en politiek veranderen, en ik in deze veranderingen mee wil groeien. Mijn ervaringen met de masterclasses zijn erg positief aangezien ik telkens weer tot nieuwe inzichten kom”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *