Deurmatconcerten voor binnenblijvers

Deurmatconcerten voor binnenblijvers

Aankomende mei en begin juni trekt het muzikaal cabaretduo Maartje & Kine door het land met 70 ‘Deurmatconcerten voor binnenblijvers.’ Het duo trekt komende tijd door zuid Holland.  

Deurmatconcerten voor thuisblijvers is een concept dat is ontwikkeld om mensen die al lange tijd (verveeld) thuis zitten een hart onder de riem te steken. Het Duo is dit concept begonnen om deze mensen een onverwachte feestelijke ervaring te geven. ‘Met deze concertreeks willen we de leegte en eenzaamheid die ontstaan is bij de thuisblijver opvullen, juist op plekken waar je dit het minst verwacht.’  

Het koppel komt bij participanten aan de deur met hun feestelijk versierde tourbus en gooit voor het optreden de achterklep open om een ‘binnenblijver’ een buitengewoon en feestelijk optreden te geven.  

Tot nu toe zijn er al ruim 200 mensen die zichzelf of een bekende hebben opgegeven. ‘Zo gaan we langs bij Marieke in Delft. Ze werkt al een jaar alleen thuis op haar zolderkamer, terwijl haar man er vandoor ging met een ander. We trekken langs Gerard in Rotterdam, die aan het herstellen is na chemotherapie en al een jaar zijn kleinkinderen niet heeft gezien. En we verrassen docente Paula, die door het thuiswerken haar leerlingen mist.’ Aldus het muzikaal duo.  

De ‘deurmatconcerten’ zijn gratis maar op de website van het paar kan je ervoor kiezen om een donatie te geven. Opgeven voor een concert kan nog via de website https://www.maartjeenkine.nl/deurmatconcert/ 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *