Nederland door op het EK met Dumfries als beste speler

Nederland door op het EK met Dumfries als beste speler

Nederland is door, maar dat wisten we al. Het wist de laatste wedstijd van Noord-Macedonië met drie doelpunten verschil te winnen. Noord-Macedonië, een land waarvan we niet eens wisten dat het een Noord had. Het land met een voetbalteam met gemiddeld een hogere leeftijd dan de kijkers van omroep MAX. De wedstrijd an sich verliep niet vlekkeloos, maar mede door de snelheid van Malen hadden we veel kansen. Eindelijk had Frank de Boer de jonge PSV-spits in de basis elf gezet, waardoor Wout Weghorst op de bank begon. De combinatie Malen-Memphis werkte goed en zorgde voor veel aanvallende dreiging. Toch had Frank de Boer het gevoel dat hij dit moest verpesten, want Wout moest erin. De lange spits van Nederland kwam er in de tweede helft in -en wilde weer graag – misschien wel te graag. Wout Weghorst maakt een overdreven indruk, een spits die er alles aan wil doen om te scoren. Aan het begin was het aandoenlijk, nu is het overdreven. Ook Quincy Promes mocht in de tweede helft minuten maken. Promes die de linker flank moest bestrijden doormiddel van het steken door de verdediging van de Macedoniërs. En steken kan Promes wel, maar helaas in de tweede helft zorgde dit niet voor meer dreiging. Promes leek met zijn hoofd nog bij zijn rechtszaak te zitten.

Voordat de PSV-spits Malen gewisseld werd, had hij nog een belangrijke taak: de muurligger. Wie wil dat niet zijn? Bij de voorgaande vrije trappen moest Davy Klaassen er aan geloven, maar nu was het Malen. Wat zou Klaassen gebaald hebben dat hij is vervangen. Hopelijk voor hem dat hij nog minuten mag maken dit EK -en dat hij dan op zijn vertrouwde plekkie mag liggen. Dat Klaassen nog geen minuten heeft gemaakt is wel gek. De Atalanta-ballenafpakker de Roon is een twijfelgeval. Marten de Roon speelt niet heel erg overtuigend goed, maar de super jonge Gravenberch is zijn concurrent en niet Klaassen. Waar is Klaassen in dit verhaal? Steunpilaren Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum laten weer hun beste klasse op het veld zien, dus zij zijn de onbetwiste middenvelders van ons Oranje. De laatste middenvelder zou elke wedstrijd een strijd zijn. Gravenberch kreeg zijn kans tegen Noord-Macedonië, maar leek heel erg zenuwachtig te zijn. Dat is ook niet gek voor een jongen van negentien. De oud-Inter Milan spits Goran Pandev is maar liefst twee keer zo oud en dat moet wel intimiderend zijn als hij je vader had kunnen zijn. Maar dan had Gravenberch bij Noord-Macedonië gespeeld.

Nederland moet zich nu focussen op de volgende ronde, maar het is nog niet zeker welke tegenstander dat wordt. Hoogstwaarschijnlijk een moeilijke tegenstander -of een stugge, alleen-verdedigende land dat derde is geworden. Dit EK gaan er maar liefst vier-beste-derdes door. Dat betekent dat van de zes poules vallen er daadwerkelijk maar zes af. Er verandert dus niet zoveel. Je bent door, maar nu begint het pas. Nederland zou zomaar tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo kunnen komen. Spanje is ook nog steeds mogelijk. Deze landen spelen beide slecht voetbal en vallen juist dit EK tegen. Portugal heeft Cristiano Ronaldo, Spanje heeft het achttienjarige wondertalent Pedri, maar wij hebben de man: Denzel Dumfries. De wingback van het Nederlands elftal heeft meer longen dan het gehele team van Noord-Macedonië. Wie had gedacht dat de rechtsback van PSV het zo goed zou doen? Dat moet wel niemand zijn. Deze jongen heeft het loopvermogen van een Nederlandse draver, een paard dat is gefokt om snel te rennen. Dumfries heeft alleen de voeten van een piraat, maar toch heeft Denzel Dumfries er al twee in het net zitten. Waarom wil je spelers zoals Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, als je ook Denzel Dumfries kunt hebben? Denzel Dumfries wist alleen niet te scoren tegen de Macedoniërs. Hij werd zelfs gewisseld voor Berghuis. Deze Berghuis moest eraan geloven. De spelers van Noord-Macedonië hebben meer zijn enkels geraakt dan de bal.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *