De dakloze voetbalclub

Je ziet de foto’s wel eens voorbij komen: oude vervallen voetbalstadions die van ellende in elkaar zijn gestort. Meestal blijven dit soort taferelen beperkt tot stadions die de strijd met de tand des tijds niet langer kunnen winnen. Daarom keek de hele voetbalwereld raar op toen op zaterdagmiddag 10 augustus opeens een deel van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar instortte door een zomerstorm. De club handelde snel en ADO Den Haag stelde zijn stadion beschikbaar voor de thuiswedstrijden van de Alkmaarse ploeg. Dit betekende wel dat de supporters van AZ om de twee weken naar Den Haag moesten afreizen. Hoe was dit voor hen?

Lees verder

De club waar het begon voor Calvin Stengs

Hij maakt assist na assist, maakte op 20-jarige leeftijd al zijn debuut voor het Nederlands elftal en wordt regelmatig in verband gebracht met een eventuele transfer naar Ajax. Met Calvin Stengs heeft voetbalclub AZ een waar kroonjuweeltje in handen. De inmiddels 21-jarige rechtsbuiten werd echter natuurlijk niet geboren als profvoetballer. Ook hij begon net als ieder kind gewoon bij de plaatselijke FC.

Lees verder
Bezig met laden
  • Binnenland
  • Buitenland
  • Zakelijk
  • Sport
  • Kunst en Cultuur

Disclaimer

Op deze website publiceren tweedejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.