Verthuizen

De prijzen van huizen zijn te hoog en het aanbod is beperkt, er is krapte op de woningmarkt. Door deze krappe woningmarkt werd er voorspeld dat de woningbranche een dip in de omzet zou krijgen. Als er geen nieuwe huizen worden verkocht zijn er ook minder huizen om in te richten, dacht men. Het tegendeel werd juist bewezen en er werd een groei in omzet van ruim 6% geconstateerd. Brancheorganisatie INretail heeft een nieuwe trend gesignaleerd : “verthuizen”. Mensen investeren in een nieuw fris interieur. Men laat hun huidige woning compleet anders en moderner inrichten. Men kan hetzelfde gevoel ervaren alsof ze een compleet nieuwe woning gaan bewonen. Verthuizen is populair en dat merken bedrijven in de woonbranche in Nederland in 2019. Niet alleen de krappe woningmarkt maar ook de lage rente speelt mogelijk een rol. Mensen laten hun geld niet op de bank staan maar investeren dit in mooi nieuw meubilair. Verslaggeefster Yoelle Mulders gaat in gesprek met de manager van een van de woning winkels op de woningboulevard in Utrecht. Daarnaast spreekt zij Pieter Mulders die net klaar is met zijn huis te ‘verthuizen’.

Lees verder

Iemand moet het doen

Hij heeft misschien wel één van de belangrijkste beroepen van Nederland: de vuilnisman. Iedere week rijdt hij samen met zijn collega’s door de wijken om letterlijk onze troep op te ruimen. Als ze er niet waren, zou het maar een smerige boel in onze steden en dorpen worden.

Lees verder

Waarom zeggen mensen nee tegen 5G?

Sneller internet, een stabielere verbinding en robots die makkelijker samen kunnen werken. De aanleg van een 5G-netwerk lijkt alleen maar voordelen te hebben. Niet is echter minder waar. Veel mensen in Nederland zijn elektrogevoelig. Zij ervaren gezondheidsklachten door de straling van 4G. Hun verwachtingen? Met de aanleg van een 5G-netwerk wordt dit alleen maar erger.

Lees verder
Bezig met laden
  • Binnenland
  • Buitenland
  • Zakelijk
  • Sport
  • Kunst en Cultuur
Sorry, geen berichten gevonden
Sorry, geen berichten gevonden

Disclaimer

Op deze website publiceren eerstejaarsstudenten Journalistiek van de Hogeschool Utrecht nieuws en actualiteiten over uw plaats of wijk.

Tenzij anders vermeld, zijn alle teksten, foto’s en andere media op deze website gelicentieerd onder een Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0-licentie.
Teksten en media op deze website mogen alleen met naamsvermelding worden gedeeld voor niet-commerciële doeleinden.