In 10 jaar tijd kan er veel gebeuren en is er ook veel gebeurd. Er zijn dingen die één dag in het nieuws zijn, maar daarna is iedereen het weer vergeten. Maar er zijn ook bepaalde rages waar niemand omheen kon en als je er nu aan terug denkt dan denk je waarschijnlijk: ‘ooh ja!’ 

Rages kunnen verschillende soorten vormen hebben. Het kunnen bijvoorbeeld challenges zijn, daar zijn er de afgelopen 10 jaar veel van voorbij gekomen. Neem bijvoorbeeld de Ice Bucket Challenge waarbij mensen een bak ijswater over hun hoofd gooiden om zo aandacht te vragen voor ALS. Een ander voorbeeld is de Harlem Shake. Bij deze rage begint er iemand met dansen en als de bas daalt zie je opeens heel veel mensen gek dansen. Alle 2 de rages zijn bedacht door iemand uit Amerika. Via sociale media platforms als Youtube, Instagram en Facebook verspreidt het zich naar Nederland en naar de rest van de wereld.

Wat ook een rage kan zijn is speelgoed. Vooral de afgelopen jaren is dat mede door Youtubers enorm populair geworden onder kinderen. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van slijm, het Loomen van armbandjes en figuurtjes en de ontspannende Fidget Spinners. Al dit speelgoed is ook weer bedacht in het buitenland. Youtubers uit bijvoorbeeld Nederland zien dat youtubers uit andere landen hier veel views mee pakken en gaan het ook laten zien/doen.

Rages kunnen ook in de vorm van apps zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan de enorme populariteit van Pokémon Go, toen mensen kilometers gingen lopen/fietsen om die ene Pokémon te kunnen vangen. En dat Kijkduin werd overspoeld met mensen, omdat er daar heel veel zaten. Ook een app die razend populair was is Flappybird. Dat was een spelletje voor op de telefoon waar je een vogel tussen buisjes moest laten vliegen. Er gaan hier zelfs geruchten dat mensen zelfmoord hebben gepleegd, omdat ze net niet hun highscore hadden verbroken en heel gefrustreerd waren.