De club waar het begon voor Calvin Stengs

De club waar het begon voor Calvin Stengs

Calvin Stengs trok zijn SV DIOS tenue nog een keer aan om op de foto te gaan met zijn oud-trainer Johan Gomes.

Hij maakt assist na assist, maakte op 20-jarige leeftijd al zijn debuut voor het Nederlands elftal en wordt regelmatig in verband gebracht met een eventuele transfer naar Ajax. Met Calvin Stengs heeft voetbalclub AZ een waar kroonjuweeltje in handen. De inmiddels 21-jarige rechtsbuiten werd echter natuurlijk niet geboren als profvoetballer. Ook hij begon net als ieder kind gewoon bij de plaatselijke FC.

Ondanks de vele media-aandacht denkt Gomes dat zijn vroegere pupil redelijk normaal is gebleven. ,,Hij wordt door zijn moeder behandelt als iedere andere jongen van 21 jaar.” Gomes ziet Stengs steeds minder, maar nog steeds komt hij weleens langs bij zijn oud-trainer. ,,Mijn zoon, Dani, en Calvin zijn van jongs af aan beste vrienden. Iedereen noemde hen samen Duo Penotti”, grinnikt Gomes. ,,Hij verdient natuurlijk goed en heeft een relatie met de dochter van Frank de Boer (Beau de Boer, red.). Hij leeft dus in een totaal andere wereld dan wij, maar als Calvin langskomt, duikt hij eerst in de koelkast. Daarna zegt hij pas gedag. Dat soort essentiële dingen veranderen gelukkig niet.”

Voordat Stengs vanuit SV DIOS bij AZ belandde, speelde de Nieuw-Venneper in zijn jeugdjaren ook nog tot 2009 voor HFC Haarlem. Bij AZ liep hij de jeugdelftallen vervolgens gemakkelijk door. Op 14 december 2016 maakte Stengs zijn debuut voor de hoofdmacht van de Alkmaarders in de bekerwedstrijd tegen ASWH en op 5 maart 2017 volgde zijn eredivisiedebuut tegen het Rotterdamse Excelsior.

Lange tijd leek niets te kunnen mislukken in de loopbaan van Stengs. 2017/2018 moest hét seizoen worden waarin de jonge Stengs een basisplaats zou gaan veroveren. De eerste competitiewedstrijd tegen PSV gooide daarbij echter flink wat roet in het eten. Stengs scheurde zijn kruisband af en kon pas veertien maanden later zijn rentree maken. Ondanks zijn lange afwezigheid in de wedstrijden van AZ, wist hij vorig seizoen onder toenmalig hoofdtrainer John van den Brom gelijk weer een basisplaats te veroveren. Ook dit seizoen behoort Stengs tot de smaakmakers van AZ. Zijn aanwezigheid zorgde dit seizoen al voor negen doelpunten en elf assists. Mede hierdoor overwinterde AZ in de Europa League en is de club halverwege dit seizoen de nummer 2 in de competitie. Daarmee laat AZ grootmachten als PSV en Feyenoord ruim achter zich.

Calvin Stengs en Dani Gomes waren beste vrienden als pupillen bij SV DIOS.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *