Podcash: Studenten met weinig centen

Podcash: Studenten met weinig centen

Bron: Lea Oversteegen

Het is bij onze redactie de week van de podcasts en ook nu weer hebben wij iets leuks voor jullie geproduceerd. Deze podcast gaat over het krappe budget waar veel studenten mee moeten leven en hoe ze dit het beste kunnen aanpakken.

Voxpops
Een studieschuld hebben en aan het einde van de maand nog maar 50 cent op je rekening, dit klinkt voor veel studenten vast bekend. Omgaan met geld is nou eenmaal vaak erg lastig. Je woont op jezelf, leent geld, werkt en wilt ook nog leuke dingen doen. Hoe moet je dat allemaal regelen? Sommige studenten houden dit netjes bij met lijstjes maar er zijn ook studenten die hun ouders aan het einde van de maand lief aankijken zodat zij hun boodschappen kunnen doen.

Lotte ging de straat op om aan studenten te vragen hoe zij met hun geld omgaan. Daarnaast vroeg ze ook nog naar goede budgettips. Dit fragment van Lotte hoor je in het begin van de podcast.

Budgetcoach met slimme tips
In deze podcast is ook Rene Oosterveer te gast. Hij is manager operations bij Budgetcoach.nl, waar hij met de financiële zaken van mensen weer op orde probeert te krijgen. Naast dat hij hele handige tips geeft, spreken wij ook met hem over waarom juist studenten tips nodig hebben om geld te besparen. Tot slot spreken we hem over zijn eigen studietijd en of hij toen ook al de financiële zaken op orde had.

Studentenleven
Aan de lijn hebben we Camille van den Langenberg. Ze is 18 jaar en is bijna één jaar geleden verhuisd van Arnhem naar een studentenhuis in Den Bosch. Naast haar studie milieukunde aan HAS Hogeschool heeft ze nu een jaar ervaren hoe het is om op haar zelf te wonen. In deze podcast gaan Lotte en Kelly in gesprek met haar over hoe ze het afgelopen jaar heeft ervaren. Omdat het thema van de podcast budget student is gaan we ook in op haar budget. Wat is de grootste kostenpost? Hoe kom je aan je geld?

Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan hieronder naar onze podcast en wie weet ben jij, dankzij de handige tips, binnen no-time van al je blutte periodes af.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *