Buitenlandse student die een kamer zoekt tast vaak mis

Buitenlandse student die een kamer zoekt tast vaak mis

Bron: Omio

Internationale studenten, de laatste jaren ontkom je er niet meer aan in Nederland. Ook zij hebben een dak boven hun hoofd nodig, alleen volgens een onderzoek van de ‘Annual International Student Survey’ hebben internationale studenten veel meer moeite met het vinden van een kamer vergeleken met Nederlandse studenten.

Het AISS is een gedeeld project van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Erasmus Student Network (ESN Nederland). In totaal zijn er 1002 respondenten gebruikt voor dit onderzoek. 660 hiervan hebben de Europese nationaliteit en de overige 342 zijn afkomstig van buiten de EU.

Dit studiejaar volgen 85.955 internationale studenten een voltijdsopleiding in Nederland. 78,3% hiervan heeft al voor een kamer gezorgd vóórdat zij in Nederland gaan studeren. 36,2% van de respondenten die meededen aan dit onderzoek geeft aan dat zij één of meerdere keren zijn afgewezen voor een accommodatie om het feit dat ze niet uit Nederland komen. De reden hiervoor is dat er vaak op Facebookpagina’s voor kamers de tekst ingeleid wordt met ‘NO INTERNATIONALS’.

Vaak moeten internationale studenten ook meer betalen voor een kamer. 35,3% heeft aangegeven dat zij meer moesten betalen dan de Nederlandse studenten. Één van de respondenten zegt ook: “They can charge the high price because they know it’s harder for internationals to find a place, especially if they aren’t in the same country.” Het is daarom geen enorme verassing dat 71,8% van de respondenten aangeeft dat er op het gebied van huisvesting veel moet gebeuren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *