Utrechtse streekbierfestival

Utrechtse streekbierfestival

Foto: Dennis Verhagen

Ieder jaar vind in Utrecht het streekbierfestival plaats, dit maal is het de herfsteditie. Dit festival speelt zich in veel van de bekende cafés van de Utrechtse binnenstad af. Ook deze editie wordt er weer groots uitgepakt met meer dan 30 deelnemende cafés en brouwerijen uit de omgeving van Utrecht.  

Op het meerdaagse festival zijn er meer dan 30 lokale brouwers te vinden, die je normaal niet zo snel op een tap in het café ziet zijn vanaf 31 oktober tot 3 november wel te zien in meer dan 30 cafés verspreid door de binnenstad van Utrecht. Er wordt zo gehoopt op meer publiciteit voor het bier uit de regio. Voor de bezoekers die veel soorten willen proeven tijdens het festival zijn er speciale proefglazen, waarbij je een kleiner biertje krijgt en hierdoor dus meer soorten kan proeven. De entree is gratis en iedereen boven de 18 jaar is welkom om van de verschillende streekbieren te komen genieten.

De meer dan 30 brouwers van het streekbierfestival zijn veelal kleine brouwers uit de omgeving van Utrecht, waarvan je het bier niet snel op een tap in een Utrechts café ziet staan. Een van de uitzonderingen hierop is Oudaen. Deze brouwer is te vinden aan de Oudegracht in het stadskasteel en heeft een eigen café boven de brouwerij. Ook is het bier van deze brouwer in andere cafés in Utrecht te vinden.

In de reportage wordt een kijkje genomen in de eerdergenoemde en deelnemende brouwerij brouwerrij en wordt er gesproken met Meesterbrouwer Maurice Arrindell. Ook gaan we langs bij Quignon Kitchen & Bar en spreken wij Babette Visschedijk over het bierfestival dat binnenkort plaatsvind.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *