Bastiaan Laros over de platte aarde

Bastiaan Laros over de platte aarde

Het gaat al jaren te ronde, de gemeenschap die gelooft in een platte aarde. In Nederland gaat het dan over ongeveer 0.9% van de bevolking, oftewel iets meer dan 150,000 mensen, de harde kern daarentegen bestaat maar uit enkele honderden mensen. Volgens deze mensen zou de aarde plat zijn en dit voor ons als bevolking afgehouden worden.

Bastiaan Laros is een van deze mensen. In 2013 kwam hij erachter dat de aarde plat zou zijn en niet rond. Volgens hem en vele anderen is een van de zwaarste bewijzen dat water altijd verplaatst naar gelijke hoogte en ‘waterpas’ zal staan. “De aarde bestaat voor 70% uit water dus het kan nooit dat de aarde een bol is,” aldus Laros. Ook zal het volgens hem niet kunnen dat de aarde zo snel door de ruimte beweegt zonder dat wij hier iets van voelen. “De aarde roteert met een snelheid van meer dan 1600 kilometer per uur, het kan nooit dat wij hier niets van voelen. Dat is gewoon onmogelijk!” vertelt hij.

Hoe ziet de aarde er volgens de aanhangers dan uit? Dit is een brede vraag want veel mensen geloven weer andere dingen. Voor veel van hen ligt de Noordpool netjes in het midden met daaromheen de voor ons bekende continenten en de zeeën. Hierboven zweven volgens hen de zon en de maan. Waar ze het grotendeels ook gezamenlijk over eens zijn is dat om de oceanen een ring zit die zorgt dat het water op de aarde blijft en hier niet vanaf zou vallen. Hoe deze rand of muur er uit zou zien, verschilt van persoon tot persoon. Zo is er een groep die zegt dat er een ring van ijs rond de aarde ligt en hierbinnen zit ook weer een groep die zegt dat er buiten deze muur ook weer zeeën en continenten liggen die wij niet kunnen bereiken. Ook is er een groep die hier geen uitspraak over doet, omdat ze het simpelweg niet weten aangezien ze het nog nooit hebben gezien, hier is Bastiaan er één van.

Laros vertelt dat de wereld waar wij leven een bewustzijnswereld is die wij zelf kunnen vormen naar hoe wij willen. De mensen hebben dus zelf macht over hoe zij willen leven. Wanneer jij bijvoorbeeld over vijf jaar een mooi huis wil hebben en jij gelooft hier heel erg in, dan zal dit ook gebeuren. De overheid heeft er dus behoefte aan om de mensen dit niet te laten weten, anders raken zij hun invloed over de mensen kwijt.

Exacte cijfers over de hoeveelheid mensen die geloven in een platte aarde zijn er niet. Wel wordt door verschillende organisaties beweert dat de groep wel degelijk groeit. De wereldwijde organisatie Flat Earth Society bestaat gek genoeg maar uit ongeveer 500 officiële leden, maar dit komt omdat deze groep maar weinig mensen toelaat. Een facebookgroep:The flat Earth society heeft meer dan 220000 volgers en laat dus zie dat er wereldwijd ook een flinke groep mensen geloofd in een platte aarde. De grootste Nederlandse facebookgroep telt nog geen 500 leden, terwijl er toch ongeveer 150.000 aanhangers zouden moeten zijn.

Wij zijn bij Bastiaan Laros langs geweest zodat hij zijn verhaal live kon laten horen in de uitzending.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *