Green Friday als tegenhanger van ‘Black Friday’

Green Friday als tegenhanger van ‘Black Friday’

Bron: Cleo Wiegmans

Mailboxen overvol met reclames, folders in de brievenbus met hoge kortingen en overal veel koopjes in de winkels, afgelopen week was het weer Black Friday. Een beruchte dag, waarbij voor veel mensen de verleiding te groot is om koopjes te laten liggen. Maar al die spullen, zijn die niet onwijs slecht voor het milieu? En zouden we dat ondertussen niet al lang moeten weten? Om meer aandacht te creëren voor hergebruik van spullen komt kringloopwarenhuis Het Goed met een tegenhanger, ook wel Green Friday genoemd. Verslaggeefster Cleo Wiegmans gaat in gesprek met filiaalmanager Wilco den Boer van Het Goed uit Harderwijk over dit concept.

De organisatie Het Goed heeft veel verschillende kringloopwinkels verspreid door heel Nederland. Dit jaar hebben ze hun actie groter aangepakt dan het jaar ervoor en stond elke vestiging in het teken van Green Friday. De focus van de ‘Groene vrijdag’ ligt voornamelijk op het hergebruik van spullen. Zo willen ze hun klanten graag meegeven dat elke kilo hergebruik bij de kringloop één kilo scheelt aan co2 uitstoot. Hiermee hopen ze naast hen een leuke en niet al te prijzige vondst, ook een groene boodschap mee te geven. “De klanten lopen dan ook met een heel goed gevoel weer weg, ze hebben een bijdrage kunnen leveren om iets te besparen en goed bezig te zijn voor het milieu en halen daar veel voldoening uit.”, aldus Wilco.

De wethouder van Harderwijk, Bert van Bijsteren, was ook aanwezig in de kringloop winkel en ging geïnspireerd weer naar huis. “Green Friday laat een goed tegengewicht van alle commerciële dingen zien. Daarnaast denk ik dat het heel belangrijk is dat we met z’n allen de groene boodschap meekrijgen. Het zet me aan tot de gedachte dat we nog veel bewuster om kunnen gaan met het kopen van spullen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *