Kerst in Houten nu al van start gegaan

Kerst in Houten nu al van start gegaan

Kerstdorp van de familie Rowaan Bron: Max Geluk

De meeste mensen zijn nu nog volledig in de stemming van Sinterklaas, het hoogtepunt moet zelfs nog komen, want de oh zo befaamde pakjesavond van 5 december is nog niet eens geweest. Niet iedereen zit nu volledig in de sinterklaas stemming, er zijn een paar mensen die al bezig zijn met het feest dat daarna plaats gaat vinden, dat is namelijk kerstmis.

Een voorbeeld van een familie die hier nu al druk mee bezig is, is de familie Rowaan. Zij hebben nu al hun hele woonkamer vol staan met allerlei soorten kerst attributen. ‘’Het kost altijd heel veel tijd om dit kerstdorp in de woonkamer op te bouwen en daarbij brengt het ook altijd een gezellige knusse sfeer in het huis als al die kerstverlichting aanwezig is’’, licht Leonie Rowaan, moeder van het gezin toe. Leonie vertelt dat ze het ook heel erg leuk vindt dat er vaak mensen langskomen om even een kijkje te nemen bij het kerstdorp. ‘’Iedereen in de straat neemt altijd even een kijkje als ze langslopen, laatst was er zelfs bijna een pizza bezorger verongelukt omdat hij afgeleidt was door al die mooie kerst attributen die in ons huis stonden’’, vertelt Leonie.

In de woonkamer is een waar kerstdorp gemaakt, met ook veel mooie elementen uit Utrecht erin, zo heeft bijvoorbeeld ook de Domtoren uit Utrecht een plaatsje gekregen in het kerstdorp. ‘’Ik kom zelf oorspronkelijk uit Utrecht, dus het is voor mij leuk om een paar elementen uit deze stad erin te hebben.’’ Het hebben van zo’n kerstdorp is volgens Leonie een dure hobby. ‘’Dit komt niet doordat de energierekening oploopt, maar meer doordat het inkopen van al die huisjes voor het kerstdorp nogal veel geld kost’’, sluit Leonie af.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *