Even een maandje geen alcohol?

Even een maandje geen alcohol?

Bron: Biernet

Even een maandje geen alcohol?  Daar kijken we steeds minder gek van op.  Uit cijfers van IkPas blijkt dat steeds meer mensen aan Dry January meedoen, dat is zelfs dubbel zoveel als vorig jaar. Daarnaast groeit het aanbod in alcohol vrije dranken ook gigantisch en komen deze drankjes ook steeds meer in de buurt van de echte alcoholische versnaperingen. 

Dat stoppen met alcohol veel gezondheidsvoordelen heeft lijken we steeds meer in te zien. Volgens het Britse bureau voor de statistiek groeide het aantal vrouwen dat geen alcohol drinkt tussen de 16 en 24 jaar het afgelopen decennium met meer dan 40 procent. Langzaam lijkt er een beweging in opkomst te zijn van de niet-drinkende vrouw.

Er komen ook meer plekken waar het juist heel normaal is om geen alcohol te drinken. In Amsterdam is bar 0.020 opgericht door initiatiefnemers Niels Krommenhoek en Mariska Leisig. Als ondernemers hebben ze een druk leven waarbij het hen opviel dat er bij successen die werden gevierd (te) vaak alcohol bij kwam kijken. Om daar even uit te stappen besloten ze af en toe een maand zonder alcohol in te lassen en op die manier zijn ze ook op het idee gekomen om hun eigen pop up bar te openen tijdens Dry January. “We konden eigenlijk nergens een plek vinden waar niet gedronken werd, maar waar wel de gezelligheid van een kroeg heerste. Daarnaast waren we het ook zat om ons te moeten verdedigen met argumenten waarom we even niet wilde drinken. Bij een plek waar niemand drinkt hoeft dat ook helemaal niet meer. ” vertelt Niels Krommenhoek.

Als januari voorbij is en er nog steeds veel vraag is naar de bar, dan zullen Niels en Mariska zeker gaan kijken of ze de bar misschien ook naar andere steden kunnen brengen. “De bar 0.020 (dat je schrijft als nul punt nul twintig) willen we dan eventueel uitbreiden naar 0.030, 0.040 etc.” aldus Niels.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *