Reizen is voor veel mensen misschien wel het ultieme gevoel van vrijheid. Een reis die Tijmen op dit moment eigenlijk aan het maken zou zijn is die naar Casablanca. Dit was hij van plan om te doen met zijn rolstoel. Eerder maakte hij op dezelfde manier namelijk ook al een reis naar Parijs en Berlijn, samen met Hector.

Tijmen is door een zuurstofgebrek geboren met cerebrale parese, en zit hierdoor al zijn hele leven in een rolstoel, of loopt met krukken. Het is dan ook niet gek dat hij hierdoor al ontzettend veel kilometers heeft afgelegd in zijn rolstoel, toen het nog ‘’gewoon’’ een vervoersmiddel was. Hij ging ermee van en naar vrienden, en rolde zo door de stad. Zo ook toen hij samen met Hector, de vriend met wie hij zijn reizen naar Parijs en Berlijn heeft gemaakt, door het Vondelpark rolde en zich bedacht dat je met de rolstoel natuurlijk ook verder kan dan je eigen stad. Zo ontstond het idee om verdere reizen te gaan maken. De eerste dus richting Berlijn, en later ook Parijs.

Na deze twee reizen moest er nog een reis komen. Via een Facebook poll is er door Tijmen’s volgers gekozen voor Casablanca. Deze reis zou Tijmen alleen gaan maken, met het vertrek dat gepland stond voor 24 april 2020. Corona gooide helaas roet in het eten, waardoor het vertrek naar Casablanca werd uitgesteld. Tijmen koos er ondanks de crisis toch voor om op reis te gaan, alleen in plaats van helemaal naar Casablanca, is hij onderweg gegaan naar de grens bij Duitsland. Inmiddels is hij weer thuis, maar het plannen van reizen staat nooit stil. In de crisis wil Tijmen misschien nog naar Friesland of Brabant, maar eigenlijk is het allerbelangrijkste het blijven rollen.

Als je Tijmen en zijn uiteindelijke reis naar Casablanca wil volgen, kan dat op tijmen.nu, via zijn Facebook of via zijn Instagram.