Vriendschap op afstand

De meeste mensen zien hun vrienden op dit moment veel minder dan normaal, of misschien zelfs wel helemaal niet door de maatregelen in verband met de intelligente lockdown die van kracht is in Nederland. Contact houden gebeurt nu dan ook veel door te bellen, te videobellen, of door berichtjes te sturen. Maar wat als dit altijd de enige manier is om contact te houden met een van je vrienden?

Marit Koopmanschap ontmoette een van haar vriendinnen in het buitenland. Ze was op exchange in Finland, en liep daar een meisje uit Zuid-Korea tegen het lijf. Ze konden het goed met elkaar vinden, en raakten bevriend. Marit zegt over de vriendschap dat ze al snel merkten dat ze veel overlappende interesses hadden, en dat de klik er vrijwel meteen was Het nadeel van iemand tegenkomen uit het buitenland waar je het goed mee kan vinden, is dat je weet dat je uiteindelijk weer afscheid moet nemen, zo ook Marit en haar vriendin.

Pijnlijk is het dus wel, afscheid nemen niet wetende wanneer en of je elkaar nog een keer gaat zien. Maar het betekent natuurlijk niet dat je elkaar nooit meer kunt spreken. Marit zegt dat ze op dit moment voornamelijk contact houdt door het sturen van berichtjes, foto’s en natuurlijk door te bellen. Het bellen kan wat lastig zijn door het tijdsverschil van zeven uur. Bellen doet ze dan ook wanneer het hier ochtend is, dan is het namelijk in Zuid-Korea al avond.

Hoewel we nu in de corona lockdown zitten, zegt Marit dat wanneer dit ophoudt ze graag op bezoek zou gaan in Zuid-Korea, en dat haar vriendin ook graag een keer richting Nederland wil komen. Elkaar nog een keer zien zit volgens Marit dan ook wel goed: ‘Ik denk ook zeker dat we elkaar nog een keer gaan zien!’.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *