“Al mijn gigs gaan momenteel niet door”

“Al mijn gigs gaan momenteel niet door”

Urenlang muziek mixen in een studio, om daarna ’s nachts een podium te beklimmen en te dj’en voor een zaal gevuld met niet zulke nuchtere mensen. Normaal gesproken zitten we midden in een seizoen vol met feesten, evenementen en festivals. Nu gaat dit allemaal niet meer door. Corona gooit roet in het eten.  

Op 6 december 2019 heeft Ernst Lanting, oftewel dj Edlan, net de sleutels van zijn nieuwe plek in Zaandam. Vol trots filmt hij voor Instagram hoe alles eruitziet. De ruimte, die eerst alleen maar houten muren en een betonnen vloer heeft, zie je langzaam omgetoverd worden tot een studio. Een plek waar Ernst al zijn tracks kan mixen en zich kan voorbereiden op zijn ‘gigs’. Hij had niet verwacht dat drie maanden later al zijn klussen zouden zijn geannuleerd.  

Edlan is een liquid drum and bass dj uit Amsterdam. Drum and bass wordt vooral gekenmerkt door ritme en het gebruik van lage tonen als belangrijkste onderdeel van de melodie. Liquid is dan weer een rustige variant van het ‘normale’ drum and bass. Een festival wat bekend staat om deze muziekstijl is Liquicity. Hoewel de organisatoren van Liquicity Nederlanders zijn kan je de feesten en festivals hiervan door heel Europa terugvinden. Edlan staat hierbij vaak in de line-up. Zo ook voor het festival wat zou plaatsvinden op 17, 18 en 19 juli dit jaar. “Alles is nu verplaatst naar 2021, maar ik vraag me af of dit dan al door kan gaan.” Veel landen willen namelijk wachten totdat er een vaccin is, voordat evenementen zoals dit weer door mogen gaan. “Ik snap het wel. Mensen staan dicht op elkaar in een zaal, dus de kans op besmetting is groter.” Jammer vindt hij het wel. Toch probeert hij positief te blijven. “Ik kan momenteel wel veel muziek maken.” Daarnaast heeft hij nog wel een paar creatieve oplossingen om te blijven dj’en voor mensen. 

Meer hierover kan je beluisteren bovenaan de pagina.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *