Daten tijdens de coronacrisis. Een onderwerp wat de laatste tijd veel is besproken in de media. Het blijft een lastig ding in deze onzekere tijden, zeker nu we eigenlijk zoveel mogelijk afstand moeten houden van elkaar. Mensen in relaties gaan verschillend om met het zien van elkaar tijdens de coronacrisis.

De meeste mensen met een relatie wonen niet zo ver van elkaar vandaan en kunnen elkaar dus regelmatig bezoeken. Voor Terra Timmer en haar vriend is dit alleen niet het geval. Met de auto zit er anderhalf uur reistijd tussen de twee en met de trein doen ze er soms wel drie uur over om elkaar te kunnen zien.

“Het was voor ons best wel ingewikkeld om iets af te spreken toen corona net in Nederland was geconstateerd. Mijn vriend woont namelijk in Brabant en daar was het in het begin heel erg. Mijn ouders vonden het geen goed idee dat we elkaar in die tijd zagen, dus we face-timeden die dagen vooral veel. Later kreeg mijn vader, en daarna ook mijn moeder, het coronavirus, waardoor ik zelf ook twee en halve week binnen moest blijven. Ik heb mijn vriend toen meer dan vier weken niet kunnen zien en dat vonden we wel erg vervelend.”

In dit interview met Terra hebben wij het over de beste manier om tijdens coronacrisis om te gaan met een lange afstandsrelatie.