“Wij zijn eigenlijk een gezondheidscentrum”

“Wij zijn eigenlijk een gezondheidscentrum”

Waar verschillende sporten afgelopen maandag van start mochten gaan, blijft de sportschool nog steeds potdicht. Zij mogen niet open, omdat de kans dat het virus zich in een sportschool verspreid relatief groot is. Maar hoe proberen sportscholen toch te openen?

Op dit moment zijn de sportscholen nog gesloten door onder andere het feit dat het RIVM zegt dat een sportschool niet kan voldoen aan de criteria van een 1,5 meter samenleving. “Wij als club zijn ervan overtuigd dat dat wel kan en je niet andere halve meter moet aanhouden, maar meer ruimte, dus dat moet dan 3 meter worden. Meer afstand creëren en de sport aanpassen.”, zegt Gabrielle Koree, sportmanager Sport2beFit.

“Wij hebben een vrij grote sportschool voor een dorp. Je komt bij ons binnen in een hal, deze is opgesplitst in recht ingang en links uitgang. Mensen mogen niet kriskras door het pand lopen, maar er is een route gemaakt met hoe je je moet verplaatsen. Ook moeten zij gekleed komen en hun schoenen wisselen bij de fiets/auto. Voor de lessen willen wij 10 mensen maximaal hanteren, dan kun je zeker van alle kanten 2 meter afstand houden. De vierkante meters en de ruimte is gewaarborgd. Het gaat dan om het gedrag van de mensen zelf. “

Om sportscholen eerder te laten openen zijn er twee grote ketens opgestaan Big Jim en BasicFit, zij spreken namens alle sportschooleigenaren in Nederland. Er is een petitie gestart en een kort geding geweest, omdat het RIVM eerst gaat onderzoeken wat er wel/niet mogelijk is. “We gaan zeker niet 1 juni. Wel denken wij dat er gekeken wordt naar versoepelingen, maar dat zal dan misschien 1 juli of 1 augustus zijn in plaats van 1 september. Mits de cijfers weer gaan tegenvallen, want de horeca gaat open en de scholen en contactberoepen zijn open.”

Aukje Loeffen, fanatiek sporter uit Eindhoven baalt ervan dat de sportscholen nog niet opengaan. “Ik mis de regelmaat, normaal ging ik 3x per week. Ook kan ik niet sporten met vrienden.”

“Ik probeer wel in beweging te blijven door te sporten in mijn tuin. Ik heb een springtouw en een fitnessladder. Ik moet namelijk blijven sporten vanwege mijn astma. Conditie is heel erg belangrijk en als ik daarmee stop ga ik alleen maar achteruit.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *